sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Santiago de Compostela - tulossa ollaan!

Yksi parhaista asioista on se, kun voi odottaa jotain kivaa tapahtuvaksi. Siinä syy, miksi hankimme ystäväni kanssa lentoliput Madridiin heti vuoden vaihduttua. Elokuun puolivälissä lähdemme todelliselle seikkailulomalle. Ensin pari päivää kaupunkielämää ja sitten junalla Pongerradaan. Sieltä varsinainen matka vasta alkaakin, kun lähdemme reilun 200 kilometrin pituiselle pyhiinvaellukselle. Santiago de Compostela on ikivanha pyhiinvaellusreitti. Pisimmillään se on noin 800 kilometriä, mutta reittiä voi muuttaa omien aikataulujen, kunnon ja mielenkiinnon mukaan. 

Alustavan suunnitelman mukaan vaellukseen on varattu kahdeksan päivää. Päivittäiset etapit ovat keskimäärin 25 kilometriä. Tavarat on mahdutettava rinkkaan ja kantamuksien pitäisi olla mahdollisimman kevyet. Suositus on 10 % painosta, mutta se olisi allekirjoittaneen tapauksessa alle 6 kiloa eli ehkäpä valmistaudun pienoiseen ylitykseen. Alan siis raahata kivirekeä selässäni heti ensi viikolla. Valmistaudun henkisesti siihen, että meikit jätetään kotiin ja muutenkin ulkoinen habitus jätetään kotiin.

Kun lennot oli varattu, aloin kaivella tarkempia tietoja. Silmät alkoivat aueta, siitä, mitä kaikkea on huomioitava. Pelkästään pakkaaminen ja tarpeellisten varusteiden hankkiminen tulee vaatimaan pitkäjänteistä suunnittelua. Sen lisäksi kroppaa on totutettava koitokseen. Reilut 20 kilometriä kuulostaa helpolta nakilla, mutta entäpäs, kun matkan varrella on nousuja ja laskuja. Tie voi olla kirjaimellisesti kivinen. Yksi must have hankinta on kävelysauva, joka helpottaa tasapainon säilyttämistä jyrkissä alamäissä. 

Mitä enemmän asiaa makustelee, etsii tietoa ja miettii valmistautumista, sitä paremmalta päätökseltä reissu tuntuu. Parissa viikossa tulee otettua täydellinen irtiotto arkeen, koettua roppakaupalla uusia asioita, tavattua paljon ihmisiä ympäri maailman ym. En osaa edes kuvitella, millaisia maisemia tulemme näkemään eli pari kuvaa on varmaan pakko ottaa. Mutta sen tiedän, että tästä tulee unohtumaton ja mahtava kokemus. Pelkästään odottaminen alkoi tuntumaan hyvältä...korjaan mahtavalta!

Näin alkumetreillä aion hankkia reissusta mahdollisimman paljon tietoa. On hyvä miettiä, mitä kaikkea on huomioitava, miten mihinkin voi varautua jne. Pidempiin kävelyreitteihin on totuteltava hyvissä ajoissa ja kotiseutuvaelluksia on aloitettava tekemään lähiaikoina. Peruslenkkejähän toki tulee tehtyä, mutta ehkäpä voisi siirtyä nopeastikin 15 km kävelyihin ja kasvattaa matkaa yli 20 kilometriin. Rinkan hankin ajoissa ja testaan, miltä tuntuu lisätä painolastia hiljalleen. Arvatenkin olen aivan liekeissä! 

Nyt on hyvä päämäärä, jota varten kasvattaa kuntoa ja tehdä sen eteen töitä. Oikeastaan fyysinen puoli on suurin motivaattorini näin alkumetreillä. Aloin jo ideoida terapeuttisia ryhmälenkkejä eri kokoonpanoilla. Eväät rinkkaan ja ympäri Lahtea tallustelemaan. Toiseksi päämäärä on niin kiehtova, että haluan taata matkan taloudellisen huolettomuuden. Jos jotain menisikin pieleen on varauduttava kustannusten nousuun esim. joutuisimme kulkemaan taksilla tai yöpymään suunniteltua kalliimmassa hotellissa.

Imagine...reilut puoli vuotta ja olen matkalla! Valmisteluista tulee varmasti tarinoita, sillä starttaamme matkalle 19.8. Mutta nyt on jo kiire tutkia netistä rinkkavalikoimia, haluan nääs, että se on nätti.

-Virpi




Ei kommentteja: