perjantai 15. tammikuuta 2016

Mikä ihmeen quorn?

Ennen eilistä en ollut ikinä kuullut quornista. Se on kasvisvalmiste, joka maistuu kanalta ja sitä voi käyttää kanan korvikkeena. Täytyy myöntää, että olin hyvin skeptinen, kun ystäväni hehkutti tekemäänsä avokadoquornpastaa. Päätin silti kokeilla, olinhan lupaillut lisääväni kasvisruokien osuutta ruokavaliossani. Reseptin voi kurkata Karoliinan blogista: www.rantapallo.fi/fromkaroliina.

Tästä se lähti...

1 pkt edamame-mungpapu-pastaa (täysin gluteiiniton hox hox!)
2-3 avokadoa, kolmas unohtui keittiönpöydälle
valkosipulia...laitoin paljon
suolaa, mustapippuria, chiliä
1/2 sitruuna
öljyä
ruukullinen basilikaa


ja tähän päädyttiin...

Quorn on sieniproteiinia ja tuote löytyy pakastealtaasta. Valitsin tuon palaversion, joka maksoi 3,99 € ja on kuin kanasuikaleet. Paistoin quornin paistinpannulla oliiviöljyn kera. Joukkoon nakkasin chilijauhetta ja suolaa, eikä se sitten muuta tarvinnutkaan. Täytyy sanoa, että tämä asettaa broilerin ostamisen ihan uuteen valoon. Kana on hyvää ja helppoa, mutta tässä kohdassa minäkin ärsyynnyn tehotuotannosta. Pitänee testata seuraavaksi se quornfile-vaihtoehto, jonka bongasin samalla ostosreissulla.


Taisi olla muuten eka kerta, kun vedin itseni ähkyyn kasvisruuasta eli sekin on mahdollista :)

-Virpi





Ei kommentteja: