lauantai 30. tammikuuta 2016

Kääk, raakaa kakkua!

Raakakakut ovat olleet pitkään jo IN. Olen maistanut muutamaa ja selaillut reseptejä, mutten ole ottanut ratkaisevia peliliikkeitä. Perjantaina ryhdyin lopultakin toimeen ja puhkuin intoa uudesta aluevaltauksestani. Tänään kiikutin kätteni tuotoksen vanhempieni luokse ja tadaa...kaikki nyrpistelivät nenäänsä lopputulokselle. Isäni mielestä kakku oli erikoista ja siskon mukaan ok, äiti jätti "herkut" kokonaan väliin. Siis arvatkaa, mikä pettymys...V-A-L-T-A-V-A!

On totta, että raakakakku kalpenee perinteiselle suklaakakulle. Omassani maistuu oikea kaakao, hento kookos ja minttu. Hampaissa tuntuu pähkinät ja pohjassa makua tuovat mm. taatelit. Mutta raakakakku vie makeanhimon, eikä tee ähkyä oksetusoloa kuten se "oikea". Herkuttelun jälkeen ei siis tarvitse nukkua pahaa oloaan pois parin tunnin päikkäreillä. Ja makuhermoistahan se on kiinni, voisin kuvitella siirtyväni pysyvästi raakakakkuihin, oikeesti.


Marikan suklainen raakakakku
Pohja:
5 medjool-taatelia tai useampi pienempi (en muuten tiedä mitä tuo medjool tarkoittaa)
3/4 dl kaurahiutaleita, käytin gluteenittomia
1 dl pekaanipähkinöitä
1 rkl vettä
Kaikki sekaisin vain ja taputellaan kakkupohjaan

Täyte:
3dl cashewpähkinöitä
2 dl kookosmaidon kermaista osaa (laita hetkeksi jääkaappiin kovettumaan)
1/2 dl vettä
1 dl vaahterasiirappia tai muuta makeuttajaa, käytin palmusokeria ja hunajaa
Mintunlehtiä
1/2 dl kookosöljyä sulana
1,5 dl raakakaakaota...taisin muuten lukea tuon tekovaiheessa ruokalusikoiksi hmm...sattuuhan sitä
1/2 rkl psyliumjauhetta 
Kaikki vaan sekaisin jtehosekoittimessa ja pohjan päälle. Koko komeus pakastimeen tai jääkaappiin useammaksi tunniksi tai yön ajaksi.

Oikeasti resepti on Karita Tykän käsialaa, mutta sain sen eräältä Marikalta, niin nimesin reseptinkin sen mukaan :) Tykkään muutenkin nimetä kaikki reseptit niiden lähteen mukaan. Mun keittiössä kokkaillaan siis Minnan tonnikalapiirakkaa, Niinan linssikeittoa, Irman hummusta ja milloin mitäkin. Siinä tulee kivasti kaikki frendit vuorotellen mieleen.

Syy, miksi raakakakuista on tullut se juttu on siinä, että raaka-aineet ovat ihan eri maata kuin perinteisissä kakuissa. Eihän nuokaan mitään laihdutuskamaa ole, mutta ravintoarvot ovat hyvät. Ja herkutteluita kannattaa pitää silmällä sekä katsoa, mitä suuhunsa laittaa. Noh mulla on nyt aika runsaasti raakakakkua kotona ja säilön siitä makupaloja pahan päivän varalle pakkaseen. Sen lisäksi aion jatkaa kokeiluita makuraatini, ei niin rohkaisevista, kommenteista huolimatta.

Kakkuepisodin lisäksi päivä sujui rennoissa meiningeissä. Tosielämän likkaanajon (maaseutujen pikkutiet ovat ihan peilijäässä) lisäksi olen lähinnä löhöillyt sohvalla. Vuoroin omallani, vanhempieni sohvalla ja taas omallani sekä torkahtanut pariin otteeseen. Päivä on siis mennyt akkuja ladatessa, joka on, mitä ilmeisemmin tullut tarpeeseen. Ja taidanpa jatkaa samalla tyylillä huomisen, jotta saisin energiabudjettini tasapainoon.

-Virpi

Rentoilua collareissa :)




Ei kommentteja: