torstai 26. marraskuuta 2015

Tanssi kuin kreikkalainen jumalatar

Viimeiset pari päivää tuli tehtyä töitä "hieman" normaalista poikkeavalla tavalla. Sitä on mm. kontattu, ryömitty, kaatuiltu, kävelty vaaleanpunaisesti ja tanssittu kreikkalaisen jumalattaren tavoin. Olen siis ollut esiintymistaidon kurssilla, jossa aiheena oli kehon kieli. Vuoden aikana olen päässyt treenaamaan esiintymistäni useaan otteeseen, iso kiitos työnantajalle panostuksesta. Vaikka olen esiintynyt työkseni, on ammattilaisten tuki tullut tarpeeseen. Ja eihän se ihan helppo matka ole ollutkaan.

Esiintymisessä ja vuorovaikutuksessa tärkeintä on kontakti. Kun kohtaamme ihmisiä lähtee kaikki katseesta. On vaikea vakuuttaa, jos kontakti jää syntymättä, sanat ovat kuitenkin pienessä roolissa kommunikaatiossa. Me asiantuntijat pyrimme (liian) usein vakuuttamaan puhumalla. Mitä enemmän puhetta ja vaikeita sanoja, sitä paremmin kuvittelemme klaaraavamme tilanteen. Ja voi kuinka metsään juuri silloin mennäänkään. Niin ja onhan se kontakti aikamoisessa avainasemassa kaikissa ihmissuhteissa, eikö?

Ensimmäisillä kerroilla on keskitytty kontaktin ottamiseen. Aluksi kipuilin sitä vastaan ja pidin tilannetta keinotekoisena. Väliin on mahtunut paljon harjoitusta ja itsensä opettamista uusille tavoille, sillä vanhakin koira voi oppia uusia temppuja. Tällä kertaa opettelimme kaivamaan energian kehostamme. Kun esiintyjä osaa käyttää kehoaan rentoutuu puhe ja kontaktin luominen yleisöön on entistä helpompaa.

Päätin jo etukäteen, että teen kaiken täysillä. En kyseenalaistaisi valmentajien neuvoja, miettisi onko joku tyhmää, ikävää tai noloa, vaan noudatan käskyjä. Hyvä päätös, sillä kurssilla päädyttiin usein sille kuuluisalle epämukavuusalueelle. Vaikka itsensä kuvitteleminen kreikkalaiseksi jumalattareksi ei ole verissäni, eikä ole rytmikään, niin olihan se tanssiminen ja itsensä likoon laittaminen varsin vapauttavaa! Suljin muut pois ympäriltäni, kuvittelin olevani maailman upein ballerina ja liitelin pitkin jumppasalia. Tunne oli niin mahtava, että pitäisi varmaan ottaa tavaksi :)

Ja mitä tulee kurssin lopulliseen antiin niin please päästäkää mut irti. Odotan innolla seuraavaa mahdollisuutta päästä estradille. En nyt välttämättä halua tanssimaan, perinteinen valmentaminen riittää. Jos sinulla on joskus mahdollisuus osallistua Esiintymistaidon akatemian järjestämille kursseille niin mene ihmeessä. Ja mitä tulee siihen kreikkalaisen jumalattaren tanssiin niin kokeile ihmeessä. Tarvitset vain hyvän biisin, joka kannattelee, paljon tunnetta ja sitten vauhtiin!

-Virpi




Ei kommentteja: