sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Meille tuli joulu

Jouluun on kuukausi aikaa eli sieltä se taas tulee salakavalasti yllättäen. Koska joulu on vain kerran vuodessa, sitä kannattaa fiilistellä kaikessa rauhassa. Itse olen nostanut pari jouluista koristeita esille, mutta kaikkein jouluisimmat odottavat vielä vuoroaan. Mutta tänään se sitten alkoi ja meille tuli joulu. 

Heti aamusta paistoin pellillisen joulutorttuja, jotta sain pöydän koreaksi, kun vanhempani kävivät kylässä. Ja kyllä leipomisesta tulee se joulun tuoksu, vaikkei muuten niistä herkuista niin välittäisikään.
Seuraavaksi homma meni pipariksi eli hyökkäsin siskoni tekemän piparitaikinan kimppuun. En niinkään pidä pipareista, mutta juttu onkin siinä tuoksussa sekä tekemisen riemussa.


Leivonnan jälkeen siirryin korttitehtailun pariin sisareni aisapariksi. Ystäväni ovat varmaan luopuneet toivosta, sillä olen the onnettomin korttien lähettäjä. Olen aktivoitunut ehkäpä viiden vuoden sykleissä, jos niinkään usein. Mutta nyt olen ajoissa liikenteessä eli ehdin lyömään kaikki ällikällä. Askartelu oli vieläpä todella mukavaa ja aikamoista vastapainoa arjelle. Päivän aikana ehdittiin siskon kanssa höpistä kaikenlaisia eli todellista laatuaikaa team siskoilta :)

Pitkästä aikaa osat vaihtuivat ruokahuollon kanssa. Tällä kerralla se olin minä, joka kokkasi herkullisen sunnuntailounaan. Ja jälleen kerran tuli todettua, että tavallinen perusruoka on parasta. Sitten jaksoi taas pakertaa korttitehtaalla. Ehdimme myös nauttia joululeipomusten antia eli ekat tortut ja piparit on syöty. Kotonani tuoksuu herkulliselta, mieli on rentoutunut ja joulun hyvä tahto on täyttänyt pääni. 


Minusta on surullista, kun moni toteaa inhoavansa joulua. Varsin usein syyksi luetellaan joulun kaupallisuus, mutta jouluhan on paljon enemmän. Itselleni joulussa tärkeintä onkin rauhoittuminen, antamisen ilo ja hyvä tahto. Joulu on aina yhtä maaginen ja sen ansiosta ihmiset tekevät valtavasti hyviä asioita, muistavat läheisiään ja auttavat tuntemattomia. Jokainen päättää itse, miten paljon tai vähän panostaa materialismiin. Itse ostan vain muutaman lahjan, mutta odotan malttamattomana aaton lastenohjelmia ja äitin herkkuruokia. Niin ja osa minussa uskoo joulupukkiin edelleen.

Kuinka sinä teet joulun? Vaalitko perinteitä vai tilaatko aattona pizzan? Vietätkö aikaa ystävien ja perheesi kanssa vai lähdetkö pakomatkalle? Miellytätkö ennemmin muita kuin toteutat toiveitasi? Mitä ikinä teetkään toivon, että löydät sydämestäsi joulun ja rakastat sitä inhoamisen sijasta.

-Virpi



Ei kommentteja: