sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Ajatuksen voima

Kömmin aamulla pienoisen päänsäryn saattelemana keittiöön. Minua tervehti tällainen näky:


Huomasin hymyileväni tiskiröykkiölle. Otin siitä kuvan ja ajattelin, että tuolta hauska ilta näyttää seuraavana päivänä. En siis harmitellut sotkua tai manannut sen aiheuttamaa työmäärää tippaakaan. Astianpesukoneeni on rikki, enkä ole päättänyt yritänkö korjauttaa sen vai pitäisikö ostaa suosiolla uusi, joten olen opetellut tiskaamaan. Toisaalta uuteen koneeseenkaan ei ole rahaa erään lomareissun johdosta, joten päätöksen teolla ei ole ollut kiire.

Aiemmin vihasin tiskaamista niin paljon, että välttelin sitä naurettavuuteen asti. Olen myös nimennyt sen inhokkikotityökseni. Nyt siitä on tullut yksi asia muiden joukossa. Se on yllättävän helppoa ja oikeastaan ihan mukavaa. Tänään pistin kahvin tippumaan, kipaisin  suihkuun ja käärin vasta sitten hihani. Sitten tiskailin kaikessa rauhassa ja hörppäsin välillä aamukahvia kitusiini. Ja yllättävän nopeasti kaaos muuttui järjestykseksi.

Ajattelutavan muutoksessa on se hyvä puoli, että pienen treenaamisen jälkeen asiasta kuin asiasta löytää hyviä puolia. Ja positiivisuus kantaa oikeastaan kaikessa. Kannattaa siis ajatella, mitä kannattaa ajatella. Haluaisitko sinä nähdä sotkun vai muistaa hauskan illan? 

-Virpi


Ei kommentteja: