perjantai 6. marraskuuta 2015

Eroon turhasta osa 2 - päivä 6

Projektini nurkkien putsaamisesta eteni tänään. Vuorossa on päivä numero kuusi, mutta käytännössä toinen päivä, olinhan marraskuun ensimmäiset päivät reissussa. Kerrataanpa idea vielä eli luovu joka päivä niin monesta tavarasta kuin päivämäärä osoittaa. Sallin itselleni myös bonustavaroista luopumisen päivän fiiliksen mukaan. Tällä idealla on siis tarkoitus jatkaa läpi marraskuun.

Luin eilen KonMari-kirjan saatesanat, joissa kerrottiin, että japanilaiset uskovat kylpyhuoneen siivoamisen tuovan onnea. Siitä ja eilisestä peilikaapin karsimisprojektista intoutuneena hyökkäsin vessan kaappieni kimppuun. Kuusi turhaketta löytyi liiankin helposti, enkä halunnut jättää asiaa puolitiehen vaan putsasin kaiken. Yhteensä 39 asiaa löysi tiensä mappi ööhön.


Huomaan jo nyt hamstraukseni järjettömyyden. Ei liene mitään, mitä en voisi jättää nurkkiini lojumaan. Löytyy kuivuneita kynsilakkoja, päivämäärät kadottaneita kosmetiikkatuotteita, loppuun kulutettuja koruja, vastinparinsa kadottaneita korviksia, tyhjiä puuterisasioita jne. Olenkohan ihan toivoton tapaus?

Lajittelen pois heitettävät tavarat kaatopaikka- ja energiajätteisiin sekä lahjoitettaviin. Esimerkiksi koruja, joita en syystä tai toisesta käytä löytynee kymmeniä. Aion kiikuttaa niitä sitten eri hyväntekeväisyysjärjestöihin, jotta minulle turhat tavarat saavat uuden elämän jonkun toisen luona. Tekisi mieli lukea KonMari-kirja välittömästi ja ottaa pari viikkoa lomaa, jotta saisin käytyä kotini kerralla läpi lattiasta kattoon asti. Mutta ehkäpä etenen pikkuhiljaa fiilistellen ja elämän totuuksia pohdiskellen.

-Virpi

Ei kommentteja: