lauantai 14. marraskuuta 2015

Halkovarkaissa

Halko osa 2 kajahti tänään ilmoille teatteri Vanha Jukossa. Kyseessä on siis viikon aikana tehty esitys, jossa on vahva ripaus (tai paremminkin ronski kaato) improvisaatiota. Ja samanaikaisesti yleisö näkee ensi-illan ja viimeisen esityksen eli varsin ainutlaatuinen mahdollisuus. Mitä tulee lippujen hintaan, joka on naurettavat 5 euroa, sai jokainen rahoillensa vastinetta. Seuraavaa kertaa varten on varmaan hankittava liput hyvissä ajoissa, jotta oma paikka on taattu, sillä suosion kasvu lienee taattu!

Liput ostettuamme meitä kehotettiin kirjoittamaan post-it-lapuille kysymyksiä ja vastauksia, joiden ei tarvinnut liittyä toisiinsa. Ennen varsinaista esitystä, yleisö asettui näyttelijöiden kanssa isoon rinkiin lavalle. Sitten pinosta nostettiin yksi kysymys, joka oli sattumoisin ystäväni käsialaa. Sitten katsojat kirjoittivat 4 minuutin ajan mietteitään kysymykseen. Myöhäisemmässä vaiheessa minun vastaukseni pääsi myös näyttämölle eli pääsimme osallistumaan näytelmän kulkuun.

Esityksessä vuorotteli suunnitellut ja improvisoidut osuudet. Täytyy sanoa, että ammattitaito punnitaan totisesti ennalta arvaamattomissa tilanteissa. Lopputulos oli hauska, hillitön, hienostunut, moderni ja ennalta-arvaamaton. Se oli täydellinen vastakohta halko ykköselle ja toimiva sellaisenaan, tykkäsin kovasti. Kotona piti tarkistaa, milloin halko kolmonen halkaistaan, jotta saan merkittyä sen kalenteriin, koska sinne on niin pakko mennä.

Eli ainakin kaikki lahtelaiset tai siedettävän etäisyyden päässä asuvat, menkäähän Jukoon, seuraava halko isketään 30.1.2016.

-Virpi


Ei kommentteja: