torstai 12. marraskuuta 2015

Eroon turhasta osa 7 - maaliviivalla

Uskomatonta, mutta totta 7 päivää siivoushommissa on takana! Viimeinen rutistus vei loputkin voimat ja pakko myöntää, etten päässyt niin hyvään lopputulokseen kuin olisin haaveillut. Aluksi täytin taloyhtiön kaatopaikkajäteastian ja jynssäsin roskiskaapin...oli muuten erittäin korkea aikakin. Sitten etenin vaatehuoneen uumeniin. Järjestelin tavaroita parhaani mukaan ja tein karsimista ronskisti. Silti jätin tietoisesti tavaroita, joita tuskin käytän jatkossa. Siis mitä häh häh? Nyt ei ois Marie Kondo tyytyväinen.

Jätin esimerkiksi vanhoja peittoja ja tyynyjä talteen. Kunhan ehdin aion pestä ne ja sitten ne ovat valmiita uusiin kotiin. Ja jotain voisi varmaan jättää vierasvaroiksikin. Nyt kun suurin osa roinasta on poissa voi huoletta jemmata osan tavaroista. Vanhoja pesuaineitakin löytyi rutkasti, mutta niiden poisheitto tuntui tuhlaukselta. Yritän siis muistaa ne, kun jynssäsään kotini pintoja ensi kerralla. Löytyy nääs aineita kylpyhuoneeseen, lasinpesuun, keittiöön jne.

Ainoa paikka, mikä odottaa järjestystä on yksi tv-tason kaappi. Se kätkee sisälleen kotiteatterini ja vanhan rikkinäisen digiboxin. Jaksoin ainoastaan avata kaapin ja kaivelin sieltä turhat tavarat pois. Jopa sille boxille taisi löytyä uusi koti eli pari johtoa paikoilleen, kaiuttimien virittelyä ja hep olen valmis. Sitä en tosin lupaa, minä päivänä kodistani löytyy taas käyttövalmis dvd-laite. Toivottavasti jo ensi viikolla tai ainakin marraskuun aikana. Kuten näkyy, viimeiset palaset loksahtavat paikoilleen hitaasti, mutta nyt ei jaksa murehtia pienistä.

Viimeisillä voimillani raahauduin kauppaan ostamaan uuden kattilan ja silityslaudan. Molemmat on todettu projektin edetessä tarpeellisiksi hankinnoiksi. Kattilalle en tosin jaksanut enää etsiä paikkaa, joten odotelkoot huomiseen. Lopuksi palkitsin itseni herkkumunakkaalla ja siivouslomapäiväni oli pulkassa. Huomenna ajattelin vain nauttia kätteni jäljistä ja lopettaa suorittamisen. Luotan siihen, että pienimuotoinen luopumisurakka jatkuu omaan tahtiinsa, vaikka varsinainen koti kuntoon -projektini saa luvan päättyä tähän.

I rest my case :)

-Virpi


Ei kommentteja: