tiistai 10. marraskuuta 2015

Kiitä itseäsi

Milloin viimeksi olet kiittänyt itseäsi? Koska olet hymyillyt itsellesi ja todennut mielessäsi "hyvä minä"? Ja milloin olet ajatellut olevasi hyvä sekä tuntenut ylpeyttä itseäsi kohtaan? Sisäisen puheen pitäisi kiittää, tsempata, paijata ja ymmärtää. Liian usein se kääntyy toisinpäin ja parjaamme itseämme turhasta, oikein väännämme puukkoa haavassa sekä heitämme suolaa haavoihin.

Olen rehkinyt monta päivää siivousprojektini kimpussa, joten hemmottelin itseäni pitämällä vapaata siivouksesta. Kiitin itseäni ostamalla itselleni kukkia ja ihailen kätteni jälkiä - hyvä minä, hyvin sä vedät! Voisin märehtiä lähtötilannetta ja parjata itseäni, mutta valitsen kiitollisuuden ja lempeyden. Se, mikä on tapahtunut ei muutu miksikään, mutta huomisen kulkuun voin sen sijaan vaikuttaa paljonkin.

Tämän päivän luopumissaldo on nollilla, mutta se sallittakoon. Sen sijaan olen vaalinut työni tuloksia, sillä haluan tehdä järjestelmällisyydestä tavan. Kotiin tullessani asetan kengät niiden omalle paikalle, ripustan takin vaatehuoneeseen ja tyhjennän käsilaukkuni. Vaihdan vaatteet ja siirrän käytetyt pyykkiin tai viikkaan takaisin kaappiin. Syötyäni tiskaan astiat ja varmistan, ettei keittiöön jää ylimääräisiä astioita. Ainakin näin alkuvaiheessa uusi tuntuu hyvältä ja maltan tuskin odottaa, että pääsen skoolaamaan projektin päätökselle.

-Virpi 


Ei kommentteja: