sunnuntai 8. marraskuuta 2015

New York - urheiluhullujen kaupunki

Moni ei välttämättä tiedä tai heti ensikättelyssä muista, että New York on urheiluhullu kaupunki. Kävimme lomareissulla tutustumassa Amerikan toiseksi suosituimpaan lajiin eli koripalloon, baseball taitaa pitää ykkössijaa. NBA:han on maailmankuulu koripallosarja ja pelit ovat aikamoisia spektaakkeleita. Perinteisen urheilujuhlan päälle tulee siis yhtä jos toista. 


Olen käynyt kerran aikaisemmin koripallokatsomossa, silloinkin Amerikassa. Vaikka tiesin, mitä odottaa oli kokemus huikea, menisin kolmannenkin kerran. Pelkästään puitteet ovat jotain ihan uskomatonta, areena vetää sisäänsä reilut 18 000 katsojaa. Knicksin pelit pelataan Madison Square Gardenissa, joka oli vain kivenheiton päässä hotelliltamme. Liput maksavat noin 80 €, mutta se on koko rahan arvoista, tässä kohtaa ei siis kannata pihistellä.

Kausi oli juuri alkanut ja kyseessä oli ensimmäinen kotipeli. Jokaisella penkillä oli t-paita odottamassa eli sonnustauduimme tosifanien tyyliin. Vaikka paita on kokoa hehtaari kertaa kaksi täytyy sanoa, että fiilikset nousivat heti. Ennen pelin alkua jättiscriineillä esitellään kotijoukkue mahtipontisesti, dj hoitaa musiikkipuolen ja ilotulitukset paukkuvat. Sitten vielä kansallishymniä kehiin ja pallo peliin!

Vaikka oma koripallotuntemus on hieman jäässä viihdyin katsomossa, onhan peli nopeatempoista ja pelaajasuoritukset huikeita. Yleisön huomiota pidetään yllä jatkuvasti eli on t-paitalinkoa, cheerleadereita, väliaikabändiä, kuuluisuuksien bongailua, ilmakitarakisailua jne. Melkein voisi väittää, että jokaiselle on jotain.


New Yorkissa on kaksi koripallojoukkuetta, Knicksit ja Brooklyn Nets. Baseball-seuroja on myös kaksin kappalein eli Yankees ja Mets. Yankees on se menestyneempi ja tunnetumpi, mutta tänä vuonna Mets oli loppuotteluissa. Kaupungissa elettiin siis aikamoista baseballhuumaa, kunnes kotijoukkue jäi kakkoseksi. Pahnan pohjimmaisina mainittakoon jääkiekkojoukkue New York Rangers, lätkähän ei ole samanlainen hitti kuin meilläpäin. 

Been there done that - täydet viisi tähteä!

-Virpi


Ei kommentteja: