maanantai 9. marraskuuta 2015

Eroon turhasta osa 5 - keittiön kimpussa

Vihdoin annoin itselleni luvan hyökätä keittiön kimppuun. Siivousinto ei siis kadonnut, vaikka loma loppuikin, hyvä minä! Kiirehdin töistä kotiin ja aloitin urakan apinan raivolla. Silloin, kun rauta on kuumaa pitää takoa, vai miten se nyt menikään? Ja lähes 5 tuntia myöhemmin olin valmis.


Jos minulla on vaatteita ja kirjoja niin sama määrähulluus ulottuu keittiöönkin. Kun kaapit ovat olleet hujan hajan alkoivat työtasot keräämään yhtä jos toista. Eli kaikki ulos, karsiminen kehiin ja uuden järjestyksen metsästys alkoi! Koska pöytätilaa on rajallisesti etenin muutama kaappi kerrallaan. Tosin KonMari-kirjassa puhutaan keittiöistä onnettoman vähän niin sooloilu sallittakoon. Ilmeisesti keittiökulttuuri on Japanissa kovin erilainen kuin Suomessa.

Roskaa kertyi yllättävän paljon, lähes jätesäkillinen kaatopaikkatavaraa. Sitten vielä lasinkeräykseen pari purkkia, vanha paistinpannu metallikeräykseen, vanhentuneet jauhot biojätteeseen ja pakkauksia energiajätteeseen. Sen lisäksi laitoin yhtä jos toista myyntiin, työpaikan Facebook-kirppis ei petä ikinä.

Ainoa paikka, minkä unohdin on roskiskaappi tiskialtaan alla. Se vaatiikin astetta järeämmät aseet eli jätetään odottelemaan. Lupaan kuitenkin etten jätä projektia puolitiehen, vaikka totuuden nimissä ilmassa on turnausväsymystä. Saattaa olla, että sallin itselleni huomenna lepopäivän ja suuntaan suosiolla treeneihin pitkästä aikaa.

-Virpi

Ei kommentteja: