sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Oikealla tiellä

Tämä vuosi on ollut monella tavalla mahtava kokemus. Pelkästään tämän blogin liikkeelle saanut voima eli positiivisuuden lisääminen omassa elämässäni on avannut monia ovia. Koen olevani matkalla omaan itseeni ja kohti jotain suurempaa, tien päällä havainnoin ympäristöäni tarkemmin kuin koskaan. Päämäärä on toistaiseksi hieman hämärän peitossa, se siintää horisontissa, tarkat näköhavainnot puuttuvat. Epävarmuudesta huolimatta tiedän olevani oikealla tiellä.

Viikonloppu on vietetty taas NLP:n ihmeellisessä maailmassa. Tällä kertaa työstettiin seuraavia aiheita:
- vuorovaikutus
- läsnäolo
- sammuttaminen 
- loogiset tasot
- arvot
- luopuminen.

Takana on kaksi mahtavaa päivää hyvässä seurassa. Päässä pyörii tuhansia ajatuksia ja olen jälleen kuin Liisa ihmemaassa, kyselen Irvikissalta reittiä, vaikken tiedä minne olen matkalla. 


NLP on ollut jo nyt kannattava reittivalinta. Se on pysäyttänyt ajattelemaan ja antanut työkaluja eri näkökulmien käyttöön. Olen herkistynyt ympäristölle ja rohkaistunut monessa suhteessa. Osaan puuttua työpaikan ristiriitatilanteisiin, suhteuttaa asioita niiden merkityksen mukaisesti ja ulkoistaa itseeni tarpeen vaatiessa. Kykyni olla läsnä ja kuunnella intuitiotani on kasvanut. Onneksi tapaamisia on vielä neljä edessä, sillä perille ei ole kiirettä. Toisaalta päämäärä ei ole se tärkein asia ja enkä tiedä voinko/haluanko ikinä saavuttaakaan sitä.

Yksi eniten mietityttänyt asia tällä kertaa oli vuorovaikutus. Mehän olemme yhteydessä muihin, vaikutumme ja pyrimme vaikuttamaan. Oletko miettinyt mistä vuorovaikutus alkaa? Alkaako se ensikatseesta, ensimmäisistä yhteisistä keskusteluista vai jo huomattavasti aiemmin? Vai voiko vuorovaikutus puuttua kohtaamisesta kokonaan? 

Ennalta sovituissa tapaamisissa vuorovaikutus alkaa etukäteen. Meillä on joku ennakkokäsitys tilanteesta, ihmisestä ja/tai asiasta. Ennakkokäsitys ja ensivaikutelma kantavat pitkälle, ne voivat myös vaikuttaa tapahtumien kulkuun ratkaisevasti. Kannattaa siis miettiä, miten lähdet tilanteisiin. Pohtia, mistä ajatuksesi koostuu ja olisiko sitä syytä työstää etukäteen. Pienen ajatusharjoituksen avulla voimme muuttaa tilannetta ja antaa vuorovaikutukselle hyvät mahdollisuudet.

NLP:ssä on paljon työkaluja jokaiseen päivään. Niitä voi hyödyntää omien tarpeiden mukaisesti, pienesti tai suuresti. Niillä voi myös auttaa muita eli ei tämä nyt pelkkää hörhöilyä ole. Se, kuinka iso työkalupakki mukanani jatkossa kulkee on ajan kysymys. Nyt onkin tärkeintä nauttia matkasta eikä kiirehtiä perille. Tieto siitä, että on oikealla tiellä riittää tällä hetkellä mainiosti.

-Virpi

Ei kommentteja: