lauantai 3. lokakuuta 2015

Kissan vinkit parempaan elämään

Kissa on varsin yleinen lemmikki suomalaisissa kodeissa. Se on itsepäinen, arvonsa tunteva, oman tiensä kulkija ja hurmaava kehrääjä. Valitettavasti monet kohtelevat kissoja kaltoin, mutta onneksi on myös meitä, joille kissa on tasa-arvoinen perheenjäsen. Itse rakastan omaa Hamppu-kissaani, joka on ilahduttanut elämääni jo reilun vuoden verran. Kissoilta voi myös oppia paljon ja ohessa muutama kissan vinkki parempaan elämään.

1. Kissathan ovat hyvin määrätietoisia ja todellakin tietävät, mitä tahtovat. Esimerkiksi, kun kissa haluaa herätä niin silloin muiden on mahdotonta jatkaa uniaan. 
Kissan vinkki: ole määrätietoinen, tiedä mitä haluat ja ota/tee se.

2. Kun kissalla on nälkä se vaatii henkilökunnaltaan toimintaa. Silloin juostaan rinta rinnan keittiöön ja ruokakuppi on täytettävä heti eikä kohta. Jos ruoka tulee ahmittua se yökätään lähimmälle matolle ja näin strategisten mittojen säilyttäminen ei tuota ongelmia. 
Kissan vinkki: ole ruoka-aikana kotona ja syö hyvin, mutta pysy kohtuudessa.

3. Oletko koskaan nähnyt kissaa, joka ei näytä hyvältä? Niinpä kissa liikkuu aina sulavasti, on valmiina valokuvaan ja itseluottamus paistaa kilometrien päähän. 
Kissan vinkki: luota itseesi, kanna kroppasi tyylillä ja näytä hyvältä...aina!

4. Hampun touhuja on aina mukava seurata. Se tekee vain itselleen mieluisia asioita ja suorittaa tärkeitä kissatehtäviä hyvin keskittyneesti. Milloin meillä pistetään leluhiiret riviin, kytätään naapureita, tutkitaan huonekasveja, kurkataan mattojen alle ja milloin mitäkin. 
Kissan vinkki: tee mitä haluat ja tee se huolella.

5. Suurin osa kissoista huolehtii kunnostaan, lipsumisia tapahtuu eläkeikäisille ja jos kissan henkilökunta panostaa ruokitaan liiallisesti voi kissakin laiskistua. Hamppu pitää kotiamme seikkailuareenana, eikä pyytele anteeksi riehuessaan matot kurttuun, revitellessään sohvilla ja ravatessaan huoneesta toiseen. Sen olemus suorastaan huokuu tervehenkisyyttä ja urheilullisuutta. 
Kissan vinkki: harrasta monipuolista liikuntaa ja nosta välillä syke taivaisiin.

6. Kissat harrastavat syvävenyttelyä ja joogaavat päivittäin. Sellaista, kuin selkävaivainen kissa, ei ole olemassakaan. Nytkin Hamppu makoilee lapsiasennossa sohvan selkänojalla. Joka kerta, kun se vaihtaa paikkaa, se venyttää raajojaan kadehdittavan sulavasti. 
Kissan vinkki: älä laiminlyö kehonhuoltoa.

7. Unen tärkeys on monen tiedossa, mutta melkein yhtä monet laiminlyövät sitä. Sen sijaan kissat nukkuvat paljon. Kissan päivää rytmittää unet, on aamupäikkärit, päiväpäikkärit, iltatorkut ja yöunet. Joskus nopea unihetki kestää kahdeksan tuntia ja joskus vain pari minuuttia. Välillä tuntuu, että aamulla pitää herätä vain, että ehtii päiväunille. 
Kissan vinkki: nuku riittävästi.

8. Vaikka kissa on perheen pää ja arvoasteikolla ylimmällä sijalla se pitää huolen henkilökunnastaan. Meillä Hamppu osoittaa kiintymystään mm. puskemalla, tulemalla eteiseen vastaan ja keskustelemalla kanssani aktiivisesti. 
Kissan vinkki: muista osoittaa lähimmäisillesi, että he ovat sinulle tärkeitä.

9. Maailman paras paikka on kissan mielestä syli. Karskeinkin katti kaipaa läheisyyttä ja käpertyy itselleen sopivaan aikaan syliin. Siinä se sitten nautiskelee, ottaa vastaan silityksiä ja kehuja.
Kissan vinkki: muista läheisyyden merkitys <3

10. Kissojen pravuuri on kehräys. Vaikka muut kuinka yrittävät kopioida sitä se ei onnistu. Kun kissa on tyytyväinen se hurisee ja hymyilee. Sillä se osoittaa muulle maailmalle, että valtakunnassa on kaikki hyvin.
Kissan vinkki: ole kiitollinen ja näytä se muillekin.


-Vieraskirjoittaja: Hamppu


Ei kommentteja: