keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Hyvä päivä lähtee sinusta

Tiedätkö sen tunteen, kun olet nukkunut huonosti, valvonut, kierinyt, pyörinyt, pohtinut...siis tehnyt kaikkea muuta kuin nukkunut? Viimein kellon rikkoessa hiljaisuuden nukuttaisi vietävästi ja ajatuskin nousemisesta tuntuu pahalta. Mutta onko se päivän syy jos, yö meni reisille? Saako silloin nousta väärällä jalalla ja viettää känkkäränkkäpäivää? Ja onko oikein sanoa, että päivä meni pilalle heti aamusta?

Heräsin tähän päivään noissa tunnelmissa. Hiljensin herätyskellon torkulla ja kaivauduin peiton alle. Mietin miten ihmeessä voisin onnistua tänään? Miten kaivaisin itsestäni innostusta, jota kylväisin ympärille ja voisin onnistua? Ennen kuin pomppasin ylös suljin silmäni ja totesin itselleni "tästä tulee hyvä päivä". Jos olisin todennut, että tästä tulee huono päivä olisin ollut silloinkin oikeassa, päätin siis toisin. 

Kuin taikaiskusta väsymys oli poissa, pakkasin tavarani, loihdin ylleni valmennuslookin ja kiirehdin hotelliaamupalalle. Ravitseva aamupala hyvän ystäväni/kollegani seurassa ja toimistolle mars! Ulkona oli, mitä kaunein syysaamu ensimmäisten pakkasten kera. Järjestelin koulutustilan valmiiksi ja ensimmäisten valmennettavien tuntua olin energinen oma itseni.

Tupa tuli täyteen, porukka lähti mukaan avoimin mielin ja pistin parastani. Viisi tuntia myöhemmin koin onnistuneeni ja puhkuin intoa. Ihmiset olivat antaneet minulle voimia, osallistuneet ja tehneet päivästäni hyvän. Kiitollisena kaikesta keräsin kamani, huutelin heipat ihanalle Jyväskylälle ja suuntasin odottelemaan kyytiä. Hymyilin auringon kanssa kilpaa ja mietin kuinka hyvä olikaan, että päätin jo aamulla tehdä päivästäni onnistuneen.

Mieti, mitä tilaat, sillä sitä saa, mitä tilaa...niin hyvässä kuin pahassakin. Valinta on sinun, joka päivä!

-Virpi


Ei kommentteja: