lauantai 10. lokakuuta 2015

Kuinka korkealle yletät?

Katselin eräänä päivänä videon Henkka Hyppösen luennosta. Hyppönen kertoi Kyle Maynard nimisestä kaverista, jolla ei ole käsiä eikä jalkoja. Siitä huolimatta hän pelasi amerikkalaista jalkapalloa 11-vuotiaaksi, oli Yhdysvaltojen yliopistojen 16. paras painija, perusti CrossFit salin ja kiipesi vuorelle. Maynard haluaa tekemisillään näyttää meille tavallisille, että kaikki lähtee sinusta itsestään. Jos kädetön ja jalaton mies pystyy kaikkeen tuohon, mihin me "normaalirakenteiset" pystymmekään. Olemmeko ottaneet kaiken potentiaalimme käyttöön?

Mahtava tarina siitä, mihin kaikkeen voit päästä jos haluat. Ja vastaavasti, mitä kaikkea et pysty, jos et usko pystyväsi. Liian usein näemme edessämme esteitä mahdollisuuksien sijaan. Pelkojen ja epäonnistumisien takia emme edes yritä. Hyppönen kehottaakin miettimään, mihin voisit päästä, kuinka korkealle voit kurottaa ja ennenkaikkea uskomaan itseensä. Jos et usko itseesi niin kuka sitten? Tahdonvoima, usko itseen, positiivinen ajattelu ja kyky nähdä toisin ovat valtavia voimavaroja. Miksi emme siis käyttäisi niitä?

Tuon luennon innoittamana olen pyrkinyt uskomaan itseeni ja unelmiini. Luotan sokeasti siihen, että toiveet on tehty toteutumista varten. Uskon yrittämiseen, uuden kokeilemiseen ja haluan onnistua, vaikkei minulla ole mitään tietoa oikeista keinoista, kyllä ne löytyvät. Oli helpottavaa luopua epäilyksistä ja kääntää ne voitoiksi. Pelkkä ajatus sai itseluottamukseni pilviin, ryhtini kohoamaan ja mikä parasta suuni hymyyn. Mitä sitten jos epäonnistuisin? Silloin epäonnistuisin matkalla päämäärääni kohti ja tietäisin yrittäneeni. Epäonnistuminen voisi johtaa uudelle polulle, lisätä ymmärrystäni tai viedä parempaan lopputulokseen.

Niinpä niin ajatus on mahtava lahja. Kuten NLP-opettajani Tuuli Paltemaa sanoo, "kannattaa ajatella, miten kannattaa ajatella". Raivaa siis epävarmuus tieltäsi, löydä reitti esteen yli tai ali. Usko siihen, mitä teet ja tee se täysillä!

-Virpi


Ei kommentteja: