lauantai 17. lokakuuta 2015

Jokainen voi vaikuttaa

Syyskuussa meidän firmassa oli UUUL-päivä eli usko unelmiisi uskalla loistaa. Paikalle pääsi 150 onnekasta ja puhujina olivat mm. Henkka Hyppönen ja Arman Alizad. En päässyt itse paikalle, mutta pelkästään päivän teema ja somessa jaetut kuvat sekä kommentit tekivät minuun vaikutuksen. Olen fiilistelyt asiaa yksikseni, uskonut unelmiini ja uskaltanut loistaa. Joku päivä kerroinkin Hyppösen luennosta, joka löytyi intrasta videotallenteena, ja omiin mahdollisuuksiin uskomisesta. 

Armanin luentoa ei ollut saatavilla, joten päätin hommata hänen kirjansa. Kollegoiden kertomukset olivat jättäneet niin vahvan vaikutuksen, että halusin tutustua tähän herraan. Täytyy sanoa, että siinä on aika uskomaton tapaus, pääsisinpä tapaamaan hänet joskus. Alizad on tehnyt kaikkea uskomalla itseensä ja periksiantamattomalla asenteella, kaveri ei ole lannistunut ensimmäisestä EI:stä. Hänellä on ollut päämäärä ja perille on löytynyt kovalla tahdolla. Vaikka Arman on hyvin tavoitteellinen, hän on samanaikaisesti nöyrä ja hyväntahtoinen kaveri. Maailma on kurittanut kulkijaa ja näyttänyt kurjimmatkin puolensa.

Kirjassa kerrotaan Kill Arman tv-ohjelmasta ja etenkin kuvaukset kolmososasta sävähdyttivät. Olen katsonut jaksoja televisiosta ja etenkin kohdat, joissa lapset elävät kurjuudessa, tuntuvat pahoilta. Suomessa koulu, puhtaat vaatteet, turvallinen koti ja terveellinen ruoka ovat itsestäänselvyys, mutta ei kaikkialla. Alizad puhuu hyväntekeväisyyden puolesta ja kertoo ottaneensa Planin kautta itselleen kummilapsia. Pieni kuukausittainen lahjoitus on tavallisellekin duunarille mitätön summa, mutta kehitysmaissa, sillä voidaan kehittää kokonaista kylää.


Jäin miettimään sitä, että jokainen meistä voi kantaa kortensa kekoon. On turha ahdistua siitä, ettei voi pelastaa koko maailmaa, vaan tekee sen minkä voi. Niinpä päätin itsekin aktivoitua ja suuntasin Planin nettisivuille hankkimaan neljännen kummilapsen itselleni. Olisin voinut ajatella itsekkäästi ja tehdä peliliikkeen vasta reissun jälkeen, onhan tilini aika nollilla, mutta tämä tuntui tärkeämmältä. Säästän mielummin jostain muusta, kuin pienestä vaikutusmahdollisuudesta. Vaihtoehtoina löytyy kertalahjoitus ja kuukausilahjoitus, pienimmät summat ovat kymmenen euroa ja kyllä, silläkin on merkitystä. Haastan kaikki lukijani mukaan talkoisiin! 

Lähenevä joulu on siinä mielessä hienoa aikaa, että varsin monet tuijottavat oman napansa ulkopuolelle. Erilaisiin keräyksiin ja hyväntekeväisyyskohteisiin halutaan osallistua, joulun hyvä tahto on valtava voima. Materialistisen juhlan rinnalla kulkee hyvä tahto ja antamisen riemu, hyvä niin. Oma suosikkini on joulupuukeräys, jossa lahjoitetaan lahjoja vähävaraisille lapsille. Facebookissa pyörii jouluapua sivusto, jossa voit auttaa lähistöllä asuvia perheitä mm. jouluruuilla. Mahdollisuuksia auttamiseen on siten paljonkin ja niitä, joille pienikin apu on tervetullut löytyy läheltä ja kaukaa.

Uskotaan siis siihen, että jokainen meistä voi vaikuttaa ja auttaa!

-Virpi

Ei kommentteja: