maanantai 12. tammikuuta 2015

Valitse tunteesi

Aamulla väsytti, mutta pahimmasta tokkurasta selvittyäni alkoi ihan hymyilyttää. Oltiin maanantaissa uuden viikon ja lukuisien mahdollisuuksien äärellä. Takana oli antoisa viikonloppu ja tiedossa mukavia työjuttuja, mahdollisesti pari ei niin kivaakin, mutten jaksanut murehtia moisista sen suuremmin. Aamukahvin lomassa tankkasin itseeni positiivista energiaa kirkasvalolampun äärellä, lukemalla hyvän mielen kirjaa. Päätin valita hyvän fiiliksen mukaani ennen, kuin painoin kotioven kiinni.

Koska ulkona oli pakkasta jättin auton suosiolla kotiin ja talsin töihin. Työmaa häämötti näköetäisyydellä, kun tajusin eväskassin loistavan poissaolollaan. Pikakelauksen jälkeen näin sieluni silmin eteisen lattialle jääneen kassini, jossa tarkkaan pakatut leivät, keitot ja rahkat lämpenivät. Ensireaktioni oli voi v***u ja manasin tapahtunutta...jurppi. Hetkisen mietin mitä tekisin, jatkaisinko töihin vai kääntyisinkö takaisin.

Päätin kääntyä takaisin ja lopettaa kiukuttelun, syyllinenhän oli tiedossa. En voinut muuttaa tapahtunutta, mutta tunteeni pystyin valitsemaan. Listasin mielessäni asian hyvät puolet, enkä antanut ärtymykselle lisäenergiaa. Kuitenkin huomasin virheeni ennen työpaikan pihaa, sisältä olisi ollut vaikeampi kääntyä takaisin. Sain hyvän aamulenkin ja ilma tuntui oikeastaan aika mukavalta, pakkanen on sittenkin pukeutumiskysymys. Luonnollinen poskipunakin tuli ihan itsestään, vähän niinku kaupanpäällisenä. Aamun ensimmäinen palaveri oli oman esimiehen kanssa vasta yhdeksältä ja parin minuutin myöhästyminen ei haitannut lainkaan. Kiittelin myös auliisti liukuvaa työaikaani, jonka takia sisään ei tarvitse leimata tietyllä kellonlyömällä.

Loppujen lopuksi pieni aamureippailu lähinnä nauratti. Koska valitsin hyvän fiiliksen ei maanantaista tullut katastrofia. En kulkenut suu mutrussa vaan suhtauduin kaikkiin vastaan tulleisiin asioihin samalla tavalla. Sen sijaan, että olisin antanut tuomion ensikättelyllä, vilkaisin kolikon kääntöpuolelle ennen lopullisen mielipiteen muodostamista. En väitä, että se on aina helppoa, mutta tottahan se on, että voimme valita asenteemme ja tunteemme joka päivä, tarvittaessa monta kertaa. Tämä on muuten kokeilemisen arvoinen juttu ja ainoa mitä voi käydä on se, että saatat yllättyä positiivisesti.

Onnistumisen viikkoa ja myötätuulta,

-Virpi



Ei kommentteja: