tiistai 6. tammikuuta 2015

Aladdinin lamppu

En oikein tiedä itsekään mistä moinen ajatus tuli päähäni, mutta olen jo pari päivää pohtinut mitä toivoisin jos löytäisin Aladdinin lampun. Jos tietäisitte missä kunnossa kellarikomeroni on, ymmärtäisitte varmaankin, että moinen voisi olla mahdollista, sieltä voi löytyä ihan mitä vain. Saisit siis kolme toivetta ja lisätään vaikeusastetta niin, että voisit toivoa asioita vain itsellesi. Perinteiset maailmanrauhat jää siten pois vaihtoehdoista.

Jos lampun henki toteuttaisi kolme toivetta pitäisi niitä miettiä perusteellisesti, ettei tarvitse jälkikäteen katua ja kärsiä vääristä/huonoista valinnoista. Alussa tuntuu siltä, että peace of cake, mutta ei se niin olekaan. Pari toivetta tulee heittämällä, mutta kolmas ja viimeinen onkin jo vaikea.

1) Haluaisin asua omakotitalossa, toiveessa avaisit tahtotilani astetta tarkemmin, pystyisin varmaan piirtämään pohjapiirustuksenkin :) 
Pitäisi olla sisäsauna, ja kesäiltoihin ulkosauna, iso puutarha täynnä vanhoja omenapuita ja marjapensaita, yläkertaa ja luonnollisesti alakertaa, leivinuunia ja takkaa...

2) Mieli kaipaisi reissun päälle eli paljon matkustusta.
Haluaisin käydä ainakin New Yorkissa (paikka vei sydämeni marraskuussa), San Fransisco kuulostaa myös upealta ja Amerikka on muutenkin jotain valtavan ihmeellistä. Karibian risteily on yksi unelmani, entäs Australia ja Uusi-Seelanti. Toki lähempääkin löytyisi koluamisen arvoisia paikkoja, kuten pitkäaikainen haaveeni Berliini ja kaikkien kehuma Kööpenhamina.

Bongasin lentokoneen jäljet, joku matkusti jonnekin...lucky one <3


3) Mitäs sitten? Toivoisinko terveyttä tai onnea? Entäs menestystä tai vaiisautta? Ei olekaan enää niin helppoa.

Itse en toivoisi rahaa, koska en usko rahan tuovan onnea. Toki sen puuttuminen tuo epäonnea, vetää mielen mustaksi ja masentaa, mutta tietyn pisteen jälkeen luulen sen menettävän merkityksensä. En siis tiedä, koska en ole moista kokenut. Vaikka toivon muuttavani kulutustottumuksiani suuresti en haaveile lottovoitosta, en myöskään lottoa, paitsi osallistun satunnaisesti työpaikan kimppalottoihin. Okei joku pienempi pesämuna toki kelpaisi, mutten usko sellaisen tekevän ketään pysyvästi onnelliseksi. Materia on kuitenkin vain tavaraa eikä voita todellisia tunteita, ihmisiä tai eläimiä.

Uskon vankkumattomasti siihen, että omalla asenteellaan voi vaikuttaa melkeinpä mihin vain. Ne asiat joita todellakin toivot voivat toteutua. No okei ehkä haave Amerikan presidentiksi päätymisestä ei ole kovin realistinen monellekaan, mutta kohtuus haaveilussakin eiks jeah! Ilman Alddinin lamppuakin toiveiden suhteen pitää muistaa se, että ne saattavat muuttua todeksi. Siksi pitää miettiä mitä todella haluaa. Älä toivo kenellekään pahaa, se ei saa sinua onnelliseksi ja vie ajatuksesi negatiiviseksi. Mieti mitä haluat, kuvittele se ja keskity siihen miltä tuntuu, kun toiveesi muuttuu todeksi. Jonain päivänä haave onkin käden ulottuvilla ja täysin napattavissa.

Listaan välillä toiveitani, mutta pyrin tekemään sen harkitusti. Arvatkaapa miksi? Juurikin siitä syystä, että olen huomannut niiden toteutuvan aika usein. Toiseksi en halua olla liian kiittämätön siitä mitä minulla jo on. En tiedä onko sillä väliä, mutta tällaisen logiikan olen omassa päässäni luonut. Jos onnellisuus aikaansaa hyviä asioita ja edistää toiveiden toteutumista niin kiitollisuus nykyisestä on kaikkien edellämainittujen lisämauste.

Näillä eväin tähän päivään, huomenna koittaakin paluu arkeen. Mieti mitä sinä toivoisit lampun hengeltä? Millaiset toiveesi ovat jo toteutuneet? Mistä voit olla jo nyt kiitollinen?

-Virpi

Ei kommentteja: