torstai 1. tammikuuta 2015

Aloitetaan puhtaalta pöydältä

Vuoden vaihtuminen on kuin uusi mahdollisuus, jolloin kaiken voi aloittaa tyhjältä pöydältä. Mutta mitäs jos kaapit ovat tupaten täynnä tavaraa? Kuinkas se silloin onnistuu? Eihän siinä silloin auta muu kuin kääriä hihat ja ryhtyä hommiin...siinä tämän päivän ohjelmanumeroni kaikessa lyhykäisyydessään. Selvennetään sen verran, että vaatehuoneeni oli jokseenkin kelvottomassa kunnossa.

Monesti ajatellaan, että onni löytyy uusista tavaroista ja materiasta. Tämän päivän urakan perusteella voin todeta, että onni löytyy ennemminkin luopumalla. Kollegani ehdotti minulle haastetta, jossa annetaan vuoden jokaisena päivänä yksi tavara pois. Sen lisäksi jos hankkii jotain uutta on poistettava yhden sijaan kaksi tavaraa. Miltä kuulostaa? Voisitko osallistua? Kannattaisiko? Uskaltaisitko?


Tiedän tämän tulevan pettymyksenä, mutta tätä haastetta en lisää uuden vuoden lupausten listalleni. Siellä on nimittäin aika tiukka setti valmiina, avaan niitä sopivissa paikoissa tarkemmin. Siitä huolimatta pidän tämän mielessäni ja lupaan kiinnittää huomiota kulutustottumuksiini sekä jatkaa tavaroiden järjestelyä suljettujen ovien takana.

Nyt, kun olen saanut tavarat paikoilleen ja samalla luopunut materiasta, arviolta muutaman kuukauden edestä, voin todeta olevani onnellinen. Olisikohan se tämä ikä vai mikä lienee, mutta vuosi vuodelta huomaan nauttivani järjestyksestä enemmän ja enemmän. Enpä olisi viisitoista vuotta sitten uskonut, että onni voi löytyä siivoamalla...mutta niin tässä vain on käynyt. Huomenna aloitan aamuni kirjaimellisesti puhtaalta pöydältä, ei huono :)




Ei kommentteja: