lauantai 10. tammikuuta 2015

Sisustushaaveita

Heräsin viikonloppuun pitkäksi venähtäneen perjantai-illan jälkeen hieman uupuneena. Parin käänteen kautta päädyin haaveharrastamisen pariin ja lähdin ystäväni kanssa katsastamaan kotikaupunkimme huonekalukauppojen tarjontaa. Olisi sellainen astetta vakavampi sisustusinto päällä ja tavoitteena on uudistaa kesään mennessä eteinen ja makuuhuone sekä tehdä pientä viilausta olohuoneen puolella. Jotain pientä voisi keksiä myös keittiöön tai siis oikeastaan ihan koko mesta kaipaisi kasvojen kohotusta. Homma voi vielä lähteä lapasesta...vaaran merkit on ilmassa.

Koska oma projektini on tarkoitus toteuttaa suhteellisen pienellä budjetilla, on hyvä suunnittelu kaiken A ja O. Olen yrittänyt etsiä edullisia vaihtoehtoja, jotka eivät tyhjennä tiliäni välittömästi ja meinaan tehdä hankintoja pikkuhiljaa aina, kun jotain teemaan sopivaan löytyy. Totuuden nimissä en vain vielä tiedä voiko tämä olla mahdollista, mutta yritys on kova ja usko itseen vahvakin vahvempi. Joskus sitä haastaa itseään vähän liikaa, mutta onneksi Ikea on keksitty.

Siinä sivussa tuli ihasteltua astetta tyyriimpiäkin vaihtoehtoja, mutta onneksi haaveilu ei maksa mitään. Tosin luulen, että kuvassa näkyvä höyhenunelma tulee jonain kauniina päivänä koristamaan olohuonettani, hinta vaan hirvittää toistaiseksi (kaupassa 399 €, netissä 299 €). Kuva on Rondo nimisestä sisustusliikkeestä jos joku kiinnostuu, mutta vinkkinä voin kertoa, että mukaan pitää ottaa paksu lompakko. Tosin sieltä sai poistua myös tyhjin käsin ja ikinähän ei tiedä millaisia löytöjä onnistuu tekemään.


Tuollaiset ex tempore tehdyt kierrokset ovat kivoja. Muutama tunti hurahti kuin siivillä ja samalla ehdittiin vaihtamaan kuulumiset sekä ihastella kauniita tavaroita, molemmat sydämelle tärkeitä asioita. Pienen harkinnan päätteeksi kelpuutin mukaani maton ja ovistopparin, molemmat ovat olleet hankintalistalla tovin jos toisenkin. Kotiin tultuani tosin totesin, että matto ei sopinutkaan sille tarkoitettuun paikkaan. Onneksi sille löytyi toinen paikka ja kellarista hyvä (ja likainen) vaihtoehto siihen alkuperäiseen kohtaan. Koska jotkut asiat on saatava heti tapahtumaan, päätin ratkaista ongelman perustamalla mattolaiturin kylpyhuoneeseeni. Muuten hyvä idea, mutta vessani on pieni eli yhtälö oli ei niin kovin toimiva. Nyt peukut pystyyn, että mulla olisi huomenna puhdas ja kuiva matto. Vielä on hieman epäselvää, onko maton kuivuminen aamuksi suihkukaapin päälle ripustettuna, fysiikan lakien mukaan ylipäätänsä mahdollista.

Täytyy muuten sanoa, että vaikkakin hankin pari uutta tavaraa niin samalla varastoistani katosi muutama ja huomenna lähtee pari lisää, balanssi ei siten järkkynyt. Siivousprojektini on edennyt pienin askelin kellarin puolelle. Suurin järjestelyinto on tosin laantunut, mutta hiljaa hyvää tulee. Ja mikä parasta tästä tuli hyvä päivä, vaikka aamulla kalenteri ammotti tyyhjyyttään enkä tiennyt jaksaisinko tehdä mitään. 

Ihanaa haaveiluntäyteistä viikonlopun jatkoa,

-Virpi

Ei kommentteja: