sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Saunaluento ja sunnuntaiherkut

Kävin tänään ystäväni kanssa viimeistelemässä viikon treenit uimahallilla. CrossFitin tekniikkatreenien päälle kevyt uinti ja kunnon löylyt tekivät hyvää, kroppa kiitteli. Yritän myös lepytellä selkääni, sillä se jumittui viikko sitten ja on vaatinut pari hierontaa helpottaakseen. Täytyy myöntää, että lihasjumitus ja siitä seurannut päänsärky & pahoinvointi ovat aika ikäviä juttuja, toivottavasti pysyvät poissa.

Saunan lauteilla intouduin pitämään miniluentoa Kaisa Jaakkolan Hyvän olon hormonidieetti -kirjasta. Ja pahoittelut lähipiiriin, näköjään paasaan tästä jokaiselle. Lauteilla oli useampia naisia ja ilmeisesti selitykseni oli muidenkin mielestä mielenkiintoista, sillä jokainen halusi osallistua. Tuli lisäkommentteja ja -kysymyksiä, joihin kommentoin lukemani perään. Siitä sen huomaa, että hyvinvointi on aihe, joka jakaa mielipiteitä ja herättää kiinnostusta, hyvä niin!

Itseäni hemmotellakseni olen kokkailut aamusta iltaan ihania ruokia:
- aamupala: soijajogurttia ja ruisleipää
- ruoka ennen treenejä: falafeleja ja salaattia
- treenin jälkeen: vihersmoothie
- uinnin jälkeen: banaani 
- ruuantekoruokaa: 2 ruisleipää ja suklaavanukasta marjojen kera
- illallinen: uunibataattia ja salaattia

On alkanut tuntua siltä, että ruokavalioni on laittoman hyvä. Mut saatetaan mieltää lailla, jos panokset kovenee samaa tahtia. En olisi voinut kuvitellakaan, mihin kasvisruokainnostukseni vielä viekään. Uintireissun jälkeen kaivelin uuden reseptin Jutta Gustafsbergin ja Tiina Hälvän Energisoiva dieetti kirjasta. Tällä kertaa makuhermojani hiveli uunibataatti feta-oliivitäytteen kera. Ja kyllä se niin vain on, että terveellinen ja herkullinen ruoka voivat kulkea samassa lauseessa.

Ihana sunnuntai: lepoa, liikettä ja ravintoa, tästä on hyvä jatkaa lomaviikkoa kohti <3

-Virpi


Ei kommentteja: