maanantai 21. maaliskuuta 2016

Hyvinvointiloman jälkeen

Ihana hyvinvointilomani tuli tänään tiensä päähän. Kello soi kuudelta, eväät kasaan, tukka kuosiin ja duuniin. Useinhan loman jälkeen on vaikeata palata arkeen, mutta nyt oli toisin. Tunsin itseni energiseksi heti aamusta. Kokkailin kunnolliset eväät mukaan ja suuntasin officelle iloisena. Akut oli selvästi ladattu täyteen, tunsin olevani voimissani. Kalenteri pursusi tekemistä odottavia töitä, joten peukaloiden pyörittelylle ei ollut aikaa. Olin täysin elementissäni ja päivän haastavin osuus oli kotiutuminen, kun työ veti puoleensa. 

Uus tukka, uus viikko, uusia idiksiä ja uusia kujeita :)

Onnistunut loma on mielestäni sellainen, että olo tuntuu levänneeltä ja energiseltä. Arkeen on kiva palata, eikä töihin meno ahdista. Ja jos ahdistaa niin kannattaa varmaan miettiä, pitäisikö asialle tehdä jotain. Se ei tarkoita sitä, että takana pitäisi olla ulkomaanmatkoja tai shoppailureissuja. Joskus kotisohva on se paras vaihtoehto ja vanhan kierrättäminen ekologinen sekä mieltä virkistävä ratkaisu. Erityisen onnistuneen lomafiiliksen saa liikkumalla ja viettämällä aikaa itselle tärkeiden ihmisten (& eläinten) seurassa. 

Liikuntaa, aurinkoa ja koirahaaveita, kiitos Pelle.

Aikaa kannattaa käyttää keittiössä ja helliä makuhermojaan hyvällä ruualla. Lomalla ei saa olla niin kiire, ettei ehdi syödä hyvin, kattaa kauniisti ja nauttia puhtaista raaka-aineista. Ja itseasiassa puhtaista raaka-aineista kokkaaminen ei ole työlästä eikä aikaavievää. Hyvinvoinnin perustana on kuitenkin aika pitkälle se, miten syö. Ruoka on myös mitä loistavin keino hemmotella omia läheisiään.

Voi tehdä jotain eksoottista...

tai perinteistä uudella twistillä

Hyvinvointilomani resepti:
- roppakaupalla hyvää fiilistä
- riittävästi unta ja lepoa
- panostusta ruokaan
- reilusti liikuntaa kehoa kuunnellen
- ystäviä, läheisiä & karvaisia kavereita
- kiireettömyyttä
- nautinnollisia kahvihetkiä
- haaveilua

Millaisista ainesosista sinun lomasi koostuu? Ja olisiko aika heittäytyä hetkeksi vapaalle? Vai onko seuraava loma vasta pitkällinen haave? Niin tai näin lomailu kannattaa ja se on vietettävä juuri itselleen parhaiten sopivalla tyylillä.

-Virpi



Ei kommentteja: