tiistai 15. maaliskuuta 2016

Mielikuvituksen voimalla

Osallistuin viime viikolla LAMK:in (Lahden ammattikorkeakoulu) järjestämään Digitalist tilaisuuteen. Siellä Markus Nieminen, joka on Dynamo&Son nimisen mainostoimiston osakas ja markkinointiviestinnän suunnittelija totesi, että parhaat mainokset tulevat pienellä budjetilla. Kun rahaa ei ole, on ideaan panostettava sitäkin enemmän ja toisaalta luovuus alkaa kukkia. Sama pätee lasten leikkeihin ja hyvinvointilomaani, joka tapahtuu kaukomaiden sijaan kotioloissa, ilman lisäkustannuksia.

Illalla kokkailin hedelmäisen smoothien ja kaurapuuroa tultuani joogasta. Kroppa oli rento ja mieli tyyni, tunsin voivani hyvin ja olin oikealla tavalla väsynyt päivän touhuista. Kun asetin ruuat sohvapöydälle tuntui hetkellisesti siltä, että olisinkin jossain ihan muualla kuin kotona. Mielikuvituksen voimalla siirryin maapallon toiselle puolelle ja kuvittelin istuvani eksoottisen kukkapuun juurelle. 

Liian usein unohdamme, millainen voimavara mielikuvitus onkaan. Sen käyttötaidot rapistuvat aikuisuuden kynnyksellä, vaikka lapsena jokainen meistä on ollut mielikuvitusmestari. Pienen ajatusleikin sijaan alistumme ja ahdistumme realismin äärellä. Tilillä ei ole rahaa, laskuja on pino, ulkona on pilvistä, töissä kiirettä, mieli maassa ja sitä rataa. Mutta mitäpä jos muuntautuisimmekin hetkeksi mielikuvitusmaan prinsessaksi. Heilauttaisimme kultaiset kiharat kruunun tieltä pois, tervehtisimme alaisiamme ja hymyilisimme elämälle? Olisiko se mahdollista?

Minne sinä voisit matkustaa mielikuvituksesi voimalla?

-Virpi


Ei kommentteja: