maanantai 14. maaliskuuta 2016

Hyvinvointilomalla kotona

Kaikenlaiset hyvinvointilomat ovat nykyisin suurta huutoa. Olen itsekin haaveillut (turhaan) kuntostartista Fuengirolan auringossa ja joogalomasta Vierumäellä. Koska kamppailen pienoiseen taloushaasteiden keskellä on lomani moodia "ihan vaan kotona". Joku voisi lannistua, mutta minä en ja päätin viettää hyvinvointilomaa omassa kodissani. Ajatuksena on liikkua, levätä ja syödä hyvin läpi viikon.

Ensimmäinen lomapäiväni on sujunut suunnitelmien mukaisesti. Aamulla kuuntelin Kaisa Jakkolan webinaarin stressistä (ks. kaisajaakkola.com) siemaillessani aamukahvia. Jokainen itseään kunnioittava hyvinvointilomalainen muistaa sivistää itseään sopivissa paikoissa. Koska kyseessä on luksusloma raahasin peiton sohvalle ja nautiskelimme kissani kanssa ihanasta aamuhetkestä. Kissa venytteli, minä keskityin kahviini kaunista mukiani ihastellen.


Ravitsevan aamupalan jälkeen vaihdoin yöpuvun treenivaatteisiin ja suuntasin auton nokan kohti boxia. Päivän wodina oli kiva joukkuetreeni, joka koetteli voimatasoja. Kotiin palasin itseeni tyytyväisenä endorfiinejä hyrräten. Hiet veks yksityissuihkussa, kuten luksuslomiin kuuluukin. Sitten terveellinen ja makuhermoja hierova lounas, uunibataattia feta-oliivitäytteen ja salaatin kera. Ja kun nyt kerran lomalla ollaan, niin suklaavanukasta jälkiruuaksi, kuinkas muutenkaan.



Ennen puoltapäivää osuudet liiku ja syö hyvin olivatkin jo plakkarissa, mutta ei kahta ilman kolmatta. Eikun sohvapäikkäreille nelijalkaisen kaverin kanssa. Treenistä rasittunut kroppa kaipasikin jo lepoa. Keittiöstä kantautui rentouttava yrittyruukusta kantautuva veden liplatus. Hyvinvointilomalla ei kuulu kiirehtiä, joten herääminen tapahtui omassa rytmissä.

Nälkä kertoi taas olemassaolostaan, joten eiku keittiötä kohtaan. Kokki valmisti nopeasti ravitsevan välipalan, joka näytti hyvältä eikä maussakaan ollut valittamista. Kyllä sullekin varmaan maistuisi soijajogurtti mustikoilla, banaanilla ja superfoodeilla höystettynä sekä täysjyväleipä pinaatin, juuston ja kurkun kera. Keittiön yllätyksenä oli vielä pari palaa raakasuklaata mmm. Kylläpä alkoi lomalainen nauttia olostaan, kun tajusi hinta-laatusuhteen olevan kohdillaan.


Mitähän kivaa luksusloma vielä tuokaan tullessaan? Huomiselle on kuulemma tiedossa yön yli reissu toisiin maisemiin, jännittää jo :)

Nauti elämästä niillä eväillä, joita kaapista löytyy, äläkä turhaan murehdi oispa, voiku, harmi, sitku-vaihtoehtoja.

-lomalainen

Ei kommentteja: