sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Juhli aina, kun voit

Rakastan kaikenlaisia kissanristiäisiä, joiden avulla saa kasattua ystävät saman katon alle. Rakastan erityisesti sitä, kun voi suunnitella tarjoiluita. En ahdistu juostessani ruokahankinnoilla vaan kerään fiilistä. Ja entäpä se, kun alat touhuta keittiössä, jonka johdosta tarjoilut alkavat valmistautua. Lopulta kaikki kruunautuu siihen, kun ovikello soi ja juhlat voivat alkaa! Sillä hetkellä on turhaa miettiä, mitä kaikki maksoi ja kuinka paljon helpommalla olisi päässyt jos kaiken olisi jättänytkin tekemättä. Sillä samaisella hetkellä tietää, että kaikki oli sen arvoista. Nauru, keskustelut ja uusien ihmisten kohtaaminen ovat kaiken sen vaivan ja rahan arvoista. Raha on tehty käytettäväksi ja jos sillä saa aikaan iloa ja mieliin painuvia muistoja on jokainen euro käytetty oikein.

Olen kirjoittanut aiemmin iästä ja syntymäpäivien juhlimisesta. Ja siitä, kuinka maailman mahtavin juhla muuttuukin häpeälliseksi. Aikuisena on sallittua juhlia vain pyöreitä ja etenkään naisten ei ole soveliasta kertoa ikäänsä ääneen. Onko vanheneminen kamalaa, ikä vain numeroita vai jotain ihan muuta? Vai pitäisikö viis veisata normeista, pistää pirkeet pystyyn ja nauttia elämästä? Se on taito sekin juhlia ja piristää arkea kattamalla pöytä koreaksi.

Näin syntymäpäivieni jälkeisenä päivänä olen onnellinen siitä, että järjestin syntymäpäiväkekkerit. Pöytä notkui brunssitarjoiluita, viini virtasi ja kaikilla oli hauskaa. Parinkymmenen ystäväni joulupyhät katkesivat mukavalla tavalla. Päätä voi kivistää ja liika tanssiminen sattua jalkoihin, mutta ei haittaa! Näitä muistoja vaalin sydämessäni vielä pitkään ja juhlin jatkossakin. Pihistellään jostain muusta kuin hauskanpidosta, elämästä nauttimisesta ja ystävien kanssa koetusta laatuajasta.

-Virpi

Viini virtasi ja täydet pullot vaihtuivat tyhjiin

Synttäribrunssi oli loistava idea 

Tässä osa ihanista vieraistani



Ei kommentteja: