sunnuntai 20. joulukuuta 2015

G niin kuin gluteiiniton

Tänään tuli testattua pari reseptiä, sillä haluan tarjoilla viikon päästä pidettävillä syntymäpäivilläni gluteiinittomia vaihtoehtoja. Muutin granolareseptin sopivaksi käyttämällä gluteiinittomia kaurahiutaleita, erilaisia pähkinöitä ja karpaloita. Ripottelin joukkoon kanelia, öljyä ja hunajaa. Lopputulos maistui oikein hyvältä. Alkuperäisen reseptin löytää täältä: http://www.k-ruoka.fi/reseptit/granola-eli-rapea-mysli/.

Koska aion tarjoilla juustoja tuntui gluteiiniton näkkäri fiksulta vedolta. Reseptin olen saanut yhdeltä tutultani ja nyt oli hyvä hetki kokeilla sitä. Ei siitä varmaan suosikkireseptiäni tule, mutta lopputulos on ihan jees. Itse tykkäisin suolaisemmasta versiosta eli päälle voisi ripotella vaikkapa sormisuolaa. Pitänee ehkä kokeilla joku kerta.

Kaisan siemennäkkäri

3 kananmunaa
0,5 dl mantelijauhoja
2 dl kurpitsansiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
2 dl seesaminsiemeniä 
1 dl pellavansiemeniä
0,5 tl suolaa

Sekoita kuivat aineet ja lisää munat. Levitä leivinpaperille ja paista 175 asteessa 20 minuuttia. Leikkaa näkkäri heti, kun otat uunista.


Kyllä pieni järjestely ja valmistelu on silti mukavaa. Mussa meni kyllä hyvä edustusvaimo hukkaan :)

-Virpi

Ei kommentteja: