torstai 24. joulukuuta 2015

Juhla nimeltä joulu

Joulu on ollut minulle aina erittäin rakas juhla. Se tarkoittaa rauhoittumista, hyvää ruokaa (todella paljon hyvää ruokaa), aikaa ystävien ja - perheen kanssa, saunomista, piirrettyjä, synttäreitä yms. Ennen en voinut kuvitellakaan, etten viettäisi joulua vanhempieni luona. Nykyisin haluan viettää joulua omassa kodissani, vaikkei minulla perhettä olekaan tai no onhan minulla Hamppu-kissa. Hamppu on muuten avannut lahjansa ja se on ollut mitä ilmeisemmin mieluinen. 


Tosin aina sinne maallekin pitää päästä eli täysin "lapsuudenkoditonta" joulua en voisi kuvitellakaan. Vanhempieni luona istun valmiiseen pöytään ja torkahdan omia aikojani sohvalle. Taitaapa olla niin, että kaikki muut perheessämme puuhaavat tarjoiluiden eteen paitsi minä. Mutta itse tykkään tehdä kaiken itse tai jättää kaiken muille, ei välimuotoja. Ehkäpä jonain vuotena ruokavastuu voisikin olla kokonaan minulla...noh ehkä ei ihan heti kuitenkaan :) ensinnäkin siksi, että äidin tekemä ruoka, ja etenkin jouluruoka, on aina jotain ihan erityistä. Tulee muuten vesi kielelle, kun vain ajattelenkin millaisia herkkuja illalla syödään.


Eilen katoin parille ystävälleni joulupöydän. Tuli jopa panostettua kattaukseen, pitäisi muuten kattaa useammin ajatuksen kanssa. Ehkäpä otan siitä yhden tavoitteen ensi vuodelle. Nautin suunnattomasti siitä, että pääsen kokkailemaan kunnolla. Sinkkunaisten jouluillallisella tarjoiltiin: paahtopaistia, valkosipuliperunoita, bearnaisekastiketta, keitettyjä porkkanoita ja salaattia. Ruokajuomina oli vettä, kultaista kuohuviiniä ja punaviiniä. Jälkiruokana oli Irman jouluyllätys, jonka resepti löytyy 5.12. julkaistusta Varjobileet-tekstistä.


Jokaisen pitäisi viettää joulua tavallaan. On se sitten yksin tai yhdessä, perinteisiä jouluruokia tai vaikkapa pizzaa. Ja ehkäpä juhla muuttaa muotoaan matkan varrella. Joulu on kuitenkin juhla, jota ei saisi sivuuttaa eli juhlitaan nyt, kun se on vihdoin täällä <3

Rauhallista joulua sinulle ystäväiseni!

-Virpi





Ei kommentteja: