torstai 24. syyskuuta 2015

Onnistu innostumalla - innostu onnistumalla

Olen miettinyt viime aikoina innostumista, innostuksen voimaa ja onnistumista. Innostus on uskomaton voimavara, jolla voi siirtää vuoria ja tehdä mahdottomasta mahdottoman. Se saa kantajansa hehkumaan niin, että loiste näkyy kaikkialle. Ja mikä parasta innostumisesta seuraava onnistuminen voi johtaa positiiviseen kierteeseen. Hienointa on se, kun pystyy innostamaan muita ja levittämään liekkiä.

Valmentajana olen siten onnellisessa asemassa, että näitä tilanteita syntyy kuin itsestään. Minulla on mahdollisuus innostua ja innostaa. Innostusta on vaikea näytellä, sen on oltava sisäsyntyistä ja aitoa, huijarit jäävät aina kiinni. Aloitan siis aina itsestäni, ennen kuin voin astua yleisön eteen. Silloinkin innostus vaatii hyvän kasvualustan, otolliset sääolosuhteet ja ripauksen hyvää tuuria.


Tänään pitelin käsissäni värisuoraa. Luotin itseeni ja tiesin mistä puhuin, olinhan valmistautunut hyvin. Paikalle tuli jengi, joka halusi olla paikalla, esimies antoi minulle täyden tukensa ja luotti omaan porukkaansa. Ulkona oli harmaata, mutta sisällä paistoi aurinko ja sytytimme lisää lamppuja loistamaan. Innostus levisi, opimme yhdessä, keskustelimme, kuuntelimme ja arvostimme toinen toisiamme. Lopulta koimme onnistumista, tuuletimme pinttyneitä ajatuksiamme ja opimme toisiltamme.

Innostuksen roihutessa aika kuluu, kuin siivillä. Kolme tuntia oli kuin vartti, eikä kenelläkään ollut kiire muualle. Siitä huolimatta ehdimme käymään kaikki asiat läpi, aikataulu onkin se coachin suurin huolenaihe. Käteen jäi valtava onnen tunne, tyytyväisyys itseen, kiitollisuus osallistujille ja valtava innostus. Tällaista sen pitäisi aina olla! Näitä hetkiä varten teen hartiavoimin töitä valmistautuessani valmennuksiin ja pyrin antamaan itsestäni kaiken. Sen myös usein näkee, sillä lopputulos on nähtävissä valmentajan ryhtyneestä olemuksesta :)


On väärin luulla, että valmentaja on porukan viisain. Yksi suurimmista virheistä, jonka voi tehdä on p*skantärkeys (pahoittelen sanavalintaa) ja itsensä erinomaisuuden korostaminen. Tiedän, koska siihen on tullut langettua liian monta kertaan. Oma ajatusmaailmani on kokenut suurimman muutoksen ja ylenkatsomus on muuttunut nöyryydeksi sekä muiden arvostamiseksi. Haluan myös saavuttaa muutosta positiivisen enkä negatiivisen kautta - älä jää virheisiin vaan etsi ratkaisuita. Tunnen yhä suurta kiitollisuutta siitä, että sain toimia hetken majakkana ja näyttää suuntaa. Huomisesta lähtien alan miettimään seuraavia askelmerkkejä, koska haluan jatkossakin onnistua innostumalla ja innostua lisää onnistumalla.

-innostuja-



Ei kommentteja: