tiistai 15. syyskuuta 2015

Mitä osaaminen on?

Sain tänään vuoden neljännen diplomini, että onhan näitä tänä vuonna sadellut. Yhden mukaan olin visionääri, toisen perusteella prinsessa ja kolmannessa DiSC-valmentaja. Tämä viimeisin taas on palvelumuotoilun ambassador-koulutuksesta. Tuijotin paperia hieman epäuskoisena, sillä luennoista ja harjoitusprojektista huolimatta tunsin olevani kaikkea muuta kuin osaava. Olin ennemmin huolissani siitä, millaisia urotöitä minulta nyt odotettaisiin. Eihän kukaan vaan erehdy luulemaan, että voisin auttaa palvelumuotoilun saralla, eihän?

The diplomi

On totta, että diplomi ei takaa osaamista, mutta ei takaa pelkokaan. Kollegani kanssa käydyn keskustelun jälkeen aloin miettiä, kuinka voisin hyödyntää oppiani, koska tietenkin voin. Kotiin päästyäni ideat alkoivat pyöriä päässäni ja mietin jo, keneltä voisin kysyä apua. En ehkä ole penaalin terävin kynä tällä saralla, mutta en myöskään tylsin ja tekemällähän sitä oppii. Jos on idea, johon uskoo ja päämäärä, jota kohti haluaa, on vain toimittava. Silloin on turha pelätä osaamattomuuttaan vaan lähteä rohkeasti eteenpäin.

Kuljetko tiellä vai tien vieressä?

Kuinka monta 5-vuotiasta olet tavannut, jotka eivät osaa laulaa? Jokainen lapsi on mielestään hyvä ellei erinomainen tai peräti maailman paras. Tämä on sitä aidosti, ilman minkäänlaista ylemmyydentunnetta tai pelkoja tulevasta. Mutta kuinka monta aikuista tiedät, jotka uskaltavat laulaa muiden kuullen, saatikka pitävät itseään hyvinä? Minne se erinomaisuus katoaa vuosien varrella? Tämä on yksi niistä asioista, joita kadehdin lapsissa. Nyt joudun kaivamaan esiin lapsellisen uskoni palvelumuotoiluun, koska se on oikeasti kova juttu, ja testaamaan taitojani. Jos joku ei usko minuun, sen on parasta olla joku muu kuin minä.

Kahvi sen kertoi heti aamusta, tänään oli ihana päivä <3

Mitä haluan sanoa sinulle (ja itselleni) on se, että ole ylpeä kaikesta, mitä osaat. Olet maailman paras sinä, jonka CV:stä saisi pitkän kuin nälkävuoden. Maailma on täynnä rajoituksia, mutta pidä huoli, että et rakenna ympärillesi aitoja, joiden yli ei pääse. Ja jos joku yrittää estää sinua, varmista löytyykö aidasta ovi tai pystyisitkö ryömimään sen alitse. Jokaiseen ongelmaan löytyy ratkaisu ja sinä päätät miten helpolla itsesi päästät.

-Virpi

Ei kommentteja: