perjantai 6. maaliskuuta 2015

Kartta ei ole maasto

Muutama viikko sitten tehty aarrekartta avasi silmiäni täysin uudella tavalla. Alitajunta teki kepposet ja toi paperille sellaisiakin asioita, joita en ollut aiemmin ajatellut kunnolla enkä pysähtynyt niiden äärelle. Yksi tällaisista oli NLP eli neuro lingvistinen prosessointi, johon olen törmännyt ensimmäisen kerran kymmenen vuotta sitten ja löytänyt sen edestäni lukuisia kertoja. Se on eräänlainen malli, siitä miten aivomme toimivat ja antaa työkaluja mm. oppimiseen, ajatteluun, päätöksentekoon sekä kommunikointiin.

Olen vuosia haaveillut, että opiskelisin aihetta enemmänkin ja suorittaisin joskus NLP perustutkinnon. Kartan nähtyäni päätin, että nyt tai ei koskaan, tekosyyt on käytetty loppuun. Tein siis päätöksen ottaa härkää sarvista ja lähteä syksyllä koulun penkille. Kurssipäivät on merkitty kalenteriin, valmentajalle on soitettu ja esimieskin on tietoinen masterplanistani, vain virallinen ilmoittautuminen on tekemättä. Tutkinto suoritetaan viikonloppuisin eli tällaiselle duunarille ei aiheudu sen suurempia haasteita työkuvioiden takia. Ainoa järjestelykysymys on raha, mutta siihen on varaa mitä haluaa, joten katson sen olevan vain järjestelykysymys. En siis jää murehtimaan moisia pikkuasioita turhaan, mä hoidan mä hoidan :)

Tästä innostuneena tein pienen heräteostoksen viime perjantaina. Niinpä olen tässä remontoinnin, sisustamisen, lomailun ja löhöilyn lomassa suorittanut ahkerasti NLP:n verkkokurssia. Kurssi kestää kymmenen viikkoa ja joka maanantai tulee viikon teeman mukaisia äänitteitä. Se on televisiostakin tutun Sami Minkkisen (oli jossain hypnotisointiohjelmassa) yrityksen eli NLP Opiston tuotosta. Lysti maksaa 79 euroa ja ajattelin sen toimivan itselleni sukelluksena NLP:n maailmaan ennen syksyä, sillä odottaminen tuntui liian vaikealta. Haluan myös varmistua siitä, että tämä on se polku, jota lähden koluamaan.

Jos jotain olen oppinut niin sen, että kartta ei ole maasto. Se tarkoittaa sitä, että jokainen katsoo asioita eri tavalla eikä kenenkään tapa ole oikea tai väärä. Mitä enemmän tuota asiaa pohtii sitä enemmän siihen tulee syvyttä ja se kätkee sisäänsä valtavan määrän elämänviisautta. Olen siis ajatellut paljon elämääni, miettinyt miten näen itseni töissä, kuinka ajattelen itsestäni/muista, pohtinut miten ja miksi reagoin eri tavoin eri tilanteissa, mitkä uskomukset tekemisessäni näkyvät jne. Että eipä tää loma nyt ihan perinteisellä moodilla ole mennyt.

En pidä NLP:tä vastauksena kaikkeen, mutta mielenkiintoisena ajatusmallina, jolla voi oppia itsestään, saada työkaluja työhön ja avartaa katsantakantojaan, tulkintamahdollisuudet ovat oikeastaan rajattomat. Uteliaisuus on siten herännyt ja uskon, että tässä on niitä asioita, joita olen elämääni kaivannut. Haluaisin nimittäin kitkeä itsestäni pois negatiivisuuden, muiden tuomitsemisen ja suvaitsemattomuuden. Isoja asioita, paljon työnsarkaa, mutta miettikää mitkä mahdollisuudet! 

Ihanan rentouttavaa viikonloppua kaikille <3

Kuva ei liity tippaakaan aiheeseen, mutta siitä voi päätellä miten mukava ja herkullinen perjantai on ollut. 


 


Ei kommentteja: