torstai 5. maaliskuuta 2015

Eteisen makeover kuvina ja euroina

Neljännen lomapäivän aamuna on hyvä pohtia mitä tuli tehtyä ja mitä koko komeus tuli maksamaan. Kyllähän se budjetti venyi koko ajan, mutta ehkä opin tästä seuraavaa kertaa varten (tai sitten en). Nythän makuuhuone näyttää ihan kamalalta eli hommat jatkuvat. Aion kyllä vetää hetken henkeä ja voisin kuvitella, että rahaa tarvitaan seuraavalla kierroksella enemmän. Jälleen syy opetella elämään nuukasti, kukkaronherra projektille on siis tilausta jatkossakin.

Siinä se nyt lopultakin on <3

Eteisremontin kustannukset:
- K-Rauta: maalit & tarvikkeet 131,92 € (maalia jäi muuten reilusti yli, maalausinto vaan lopahti kuin seinään)
- Ikea: lipasto 230 €
- Ikea: uudet kehykset 24,95 €
- Iskun tehtaanmyymälä: tuoli 29 €
- Plantagen: sitruunapuu, narsissit, koristekivet ja multa 64,93 €
- Puuilo: kuramatto 7,60 € (tää leikellään lipastoon, niin sinne voi piilottaa muutaman kenkäparin
Yht. 488,40 €

Nyt, kun tuota erittelyä katsoo niin eihän se niin paha olekaan. Ikean menot jakautuivat tasaisesti olohuoneeseen ja keittiöön, investoin siis pari pikkujuttua ruuanlaiton tueksi. Kun lähdin eilen ostamaan loppusilausta eli tuolia ja kukkia, tutkin ensin rahatilanteen ja mietin, kuinka paljon pystyn vielä panostamaan. Kaikkine ylityksineen, jotka johtuivat lähinnä siitä etten ollut ottanut asioista selvää, homma pysyi kohtuudessa. Samanaikaisesti vanhojen tavaroitteni myynti on tuonut 437 € eli balanssi pitää. Nyt, kun keksisi mitä sitä seuraavaksi myisi.

Ei ole oikeastaan ihme, että remontti kiristää pinnaa ja aiheuttaa eroja, pariskunnat ostakaa valmiina ja unohtakaa talon rakennushaaveet ;) eiks niin? Siitä aiheutuu sotkua, rahanmenoa, väsymystä jne. Jos mahdollista niin suosittelen ottamaan jonkun kaveriksi, yhdessä homma etenisi puolet nopeammin ja ehkäpä mukavamminkin. Tosin sitten pitää muistaa jeesata kaveria vastavuoroisesti. Itselläni oli onneksi aina yhtä valpas Hamppu-kissa työnjohtajana, joten yksin ei tarvinnut työskennellä. Siinä hiljaisuuden vallitessa oli hyvä pohtia asioita ja vaikkapa suorittaa verkkokurssia, palataan siihen jossain välissä.


Jos joku kysyisi nyt "Kannattiko?", niin vastaus olisi "Ehdottomasti kyllä". Oli mukavaa vaihtelua tehdä käsillä, nähdä muutos, suunnitella ja lopulta iloita onnistumisesta. Asumismukavuuskin nousi rutkasti ja eteinen noudattaa samaa tyylimaailmaa olohuoneen kanssa. Kun on pitkään asunut samassa paikassa on kiva muutella tyyliä, on se sitten uusi huonekalu, tekstiilit tai pintojen uudistaminen kokonaan. Pari juttua on tosin edelleen tekemättä: 1) pieni nurkkien siistiminen valkoisella maalilla, mulla on rapattuja seiniä, joten suojateipit vähän fuskasivat ja 2) tuparit uuden eteisen kunniaksi. Näihinkin on plänit valmiina, kuinkas muutenkaan, mutta ensin pakollinen hengähdystauko. Voimia kerätessä voikin miettiä seuraavia kuvioita :)


Ei kommentteja: