keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Hyviä herkkuja

Aloitin reilu kuukausi sitten CrossFit harrastuksen, joka on muuttanut arkeani. Yksi osa-alue, jossa se näkyy on ruokalautanen. Ruoka on ollut aina tärkeä asia, mutta nyt sen merkitys on korostunut entisestään. En mittaile annoksia ja mieti syönkö liikaa tai voisinko laihtua. Haluan syödä ruokaa, joka maistuu ja näyttää hyvältä. Se on polttoaine, joka auttaa jaksamaan ja ennenkaikkea sen avulla pitää jaksaa treenaamaan. Treenikertojahan kertyy 4-6 viikossa ja sitä ei närppimällä jaksa. Mutta ruuan pitää olla mahdollisimman puhdasta, sisältää proteiinia, rasvoja, hiilihydraatteja, kasviksia ja marjoja eli sopivasti kaikkea.

Syynissä on ollut etenkin välipalat, sillä syön luonnostani 5-6 kertaa päivässä. Muuten iskee jättinälkä ja tulee känkkäränkkä, että ei kiitos kummallekin edellämainituista. Olen kaivanut blenderin esiin ja smoothiekausi on päällä, mutta etsin jatkuvasti uusia ideoita. Netistä löytyi suureksi hitiksi nousseen chia-vanukkaan ohje, joten sitähän oli pakko testata. Muistelin lukeneeni siitä joulun alla ja Google hoiti loput :)

Chia-vanukas:
400 ml kookosmaitoa
1 banaani
1 dl chian siemeniä

Sekoita kookosmaito ja banaani tehosekoittimessa. Sekoita joukkoon chian siemenet. Annostele massa 3-4 lasiin ja laita jääkaappiin hyytymään. Herkku on valmista nautittavaksi 30 minuutin kuluttua, mutta säilyy toki kauemminkin. Lisää pinnalle hedelmiä tai marjoja ja sitten ääntä kohti, on nääs herkullista. 

Chia-vanukas on pehmeän kermainen ja banaani tekee mausta makean. Kookosmaito taas ei maistu lainkaan kookokselle eli kannattaa kokeilla, se on ennemminkin kermainen. Itse inhoan kookosta, mutta käytän kookosmaitoa mm kanakeitossa ja se vaan toimii. Uskoisin, että tästä tulee säännöllinen vieras ruokavalioni osaksi, suosittelen muillekin. Tätä voi kokeilla myös herkkunälkään, huomattavasti parempi vaihtoehto kuin panna cotta.

Enjoy <3




Ei kommentteja: