torstai 26. helmikuuta 2015

Lue itsesi positiiviseksi - 365 ajatusta parempaan arkeen

Yksi tämän blogin parhaista puolista on se, että saan kuulla lukijoiltani heiltä ilahduttavista jutuista. Työkaverini vinkkasi viime viikolla Facebook-sivusta Sisäinen voima 365 ajatusta parempaan arkeen, jossa on joka päivä ihania tekstejä elämästä, positiivisesta ajattelusta ja asenteesta. Kävin heti tykkäämässä ja olen suositellut sivua blogini Facebook-sivuilla. Aika nopeasti tein päätöksen samannimisen kirjan tilaamiseen, jonka takana on monitoiminainen (toimittaja, bloggaaja ja liikunnanohjaaja) nimeltä Jenny Belitz-Henriksson. Olen vannonut itselleni, että vähennän kirjojen ostamista, mutta nyt ei ollut vaihtoehtoja.

Uskon saaneeni äidinmaidossa rakkauden kirjoihin ja lukemiseen. Nyt, kun katselen maailmaa ruusunpunaisin lasein, yhdistän kaksi itselleni tärkeätä asiaa eli kirjat ja positiivisuuden. Luen nykyisin päivittäin jotain, mistä voin ammentaa hyvää mieltä, sillä haluan ruokkia asennettani. En halua, että se kuihtuisi pois silloinkaan, kun ympärillä myrskyää ja vastoinkäymiset piiskaavat. Täytyy myös todeta, että on kamalan vaikeaa mutristella, kun on tankannut iloa. Jos kaipaat samanlaista uskon vahvistusta annan vinkin, tilaa tää kirja. Se sopii myös ei-lukuihmisille, jotka voivat lukea sivun kerrallaan, siinä ei nokka kauaa tuhise.

Yksi salaisista haaveistani on se, että kirjoittaisin jonain päivänä kirjan. Tai oikeammin kirjoittaisin kirjaa tovin jos toisenkin ja eräänä päivänä se olisi mustaa ja valkoista kansien välissä. Hui, nyt se on sanottu ääneen! Kuka tietää, ehkäpä se on juuri yksi toiveistani, joka tulee toteutumaan. Jos siis kirjoittaisin kirjan haluaisin, että se olisi samanlainen kuin käsissäni oleva Sisäinen voima. Tarkoitan sitä, että haluaisin kirjani pursuavan hyvää energiaa, sisältävän viisaita sanoja ja pysäyttävän miettimään.

Kirjassa on erilaisia teemoja, kuten ihmissuhteet, ilo ja itsetuntemus. Jokaisesta on kirjoitettu lyhyitä ajatuksia ja kuten nimestä voi päätellä, niitä on yhteensä 365 eli yksi vuoden jokaiselle päivälle. Teksteissä on samanaikaisesti suurta viisautta ja toisaalta kaikki on maalaisjärjellä pääteltävissä. Kirjailija kehottaa lukijaansa miettimään miten asioihin voi suhtautua ja tarjoaa mahdollisuuden kasvaa ihmisenä. Teoksen voi ahmia kerralla tai lukea sen pikkuhiljaa nautiskellen. Sen voi myös avata umpimähkäisesti mistä kohdasta tahansa ja lukea otteen sieltä ja toisen tuolta.

Sisäinen voima on kirja, jota voi suositella lämpimästi heti ensikosketuksen jälkeen. Aion lukea sen kannesta kanteen ja palata siihen uudestaan ja uudestaan. Viikko sitten tehdyssä aarrekartassani yksi kantavista teemoistani oli muutos. Ehkäpä tämä kirja avaa silmiäni lisää ja saan selville minne intuitio yrittää minua johdattaa. On myös paljon mahdollista, että se ei mullista maailmaani, mutta siitä olen varma, että se saa hymyn kasvoilleni uudestaan ja uudestaan.


1 kommentti:

Jenny/Vastaisku ankeudelle kirjoitti...

Kaunis kiitos kirjapostauksestasi! Hienoa kuulla, että kirjasta on ollut iloa.