torstai 5. helmikuuta 2015

Itsevalmennusta ja tavoitteiden asettamista

Löysin pari päivää sitten nettiselaimestani tallennetun linkin mentaalivalmennuksesta. Ei mitään hajua milloin tai miksi se on tullut lisättyä, mutta nyt pysähdyin siihen kuin seinään. Luulen, että se on napattu jostain blogista ja jonkun suosituksesta. Noh suhteellisen nopeita päätöksiä tekevänä en järin pitkään miettinyt, kun huomasin jo ostaneeni 8 viikon itsevalmennuksen eli jonkin sortin nettikurssin.

Töistä päästyäni aloin tutkia asiaa tarkemmin ja laittamaan hommaa käyntiin. Ensimmäisen viikon tehtävänä on analysoida omaa nykytilannetta ja miettiä omia tavoitteita tulevasta. Arvatkaa mitä, se on ihan hurjan vaikeata. Istuin sohvan nurkassa tovin jos toisenkin ja tyhjän paperin syndroomakin piinasi, ennen kuin sain sanaakaan ylös. Oikeastaan totesin, että asiat ovat aika hyvin ja olen varsin tyytyväinen omaan elämääni sekä itseeni. Mietin, että onko ongelmani lähinnä se, että ajattelen melkeinpä liian positiivisesti ja olen kaikkeen turhankin tyytyväinen. Mitenkäs tämä näin hassusti kääntyi?

No ehkä siellä on pari asiaa joita voi syvällisemmin tutkia ja työstää eteenpäin. Yhtenä tavoitteena listasin sen, että innostuisin huomenna alkavasta CrossFit-kurssista. Olisi taas aika panostaa fyysiseen kuntoon, joka on muuten avaintekijä työssä jaksamisessa ja itsestään huolehtimisessa. Muut ovat sen verran henkilökohtaisia, että analysoidaan niitä sitten ystävien seurassa ja lasillisen äärellä :)

Vaikka tämä tavoitteen astanta tuntuu ehkäpä hieman hölmöltä on välillä hyvä miettiä, mitä minä haluan. Liian usein sitä menee vaan silmät ummessa eteenpäin, eikä pysähdy kuuntelemaan itseään. Ja oikeastaan eikö me olla liian usein turhankin virallisia, vakavia ja järkeviä? Eli jos tämä on sitä hörhöilyä niin nyt annetaan palaa täysillä. Mikäli uteliaisuus heräsi ja mentaalivalmennus kiinnostaa niin kurkkaa fitwell.fi. En pysty vielä sanomaan mielipidettäni tai sen suuremmin suosiittelemaan, mutta ainakin ajatuksen aiheita ja työkaluja analysointiin saa edullisesti. Itsetutkiskelulle tulee hintaa 34,90 € ja loppu taitaakin olla siitä kiinni, että vastaan rehellisesti kysymyksiin. Vastauksia ei siis lähetetä minnekään tai kenellekään nähtäväksi vaan listataan itseä varten.

Ensimmäinen tehtävä oli sen verran kinkkinen, että luovutin puolivälissä. Nyt olen kirjoittanut ylös, missä seison nyt, mitä ajattelen ja - arvostan. Muutaman tavoitteenkin sain aikaiseksi ja ne linkittyvät toisiinsa eli muodostavat kokonaisuuden. Pitää jatkaa viikkotehtävää jonain toisena päivänä ja mahdollisesti muokata nyt aikaansaatuja asioita. Joka viikko tulee uusi tehtävä ja asia etenee pienin askelin. Siten kaikkea ei tarvitsekaan miettiä kertaheitolla. Vähän vaan mietityttää mihin tämä johtaa, mutta sitähän elämä on, ikinä ei tiedä mitä nurkan takana odottaa :)

Mahdollisesti rustailen aiheesta lisää ja viimeistään sitten, kun päästään huhtikuuhun ja valmennus oli ohitse. Ajatella muuten, että 8 viikon kuluttua on huhtikuu, jee!

-Virpi

Ei kommentteja: