perjantai 20. helmikuuta 2015

Fiiliksiä ja aarrekarttoja

Välillä on hyvä miettiä, millaisia karttamerkkejä elämältään kaipaa. Mulla on ollut pari ilmansuuntaa hukassa, joten asialle piti tehdä jotain. Kuin tilauksesta sain kutsun aarrekarttailtaan, joten ei muuta kuin koordinaatteja määrittelemään. Tässä hommassa on luotettava sisäiseen kompassiin eikä tuijotettava liiaksi näkyvissä oleviin elementteihin.

Jotta pääsimme sopivaan moodiin, aloitimme fiiliskartoilla. Aikaa oli kymmenen minuuttia ja sinä aikana piti löydettää kymmenen kuvaa, jotka puhuttelevat. Tehtävä tuntui yllättävän haasteelliselta, eikä siinä ollut aikaa leikata kulmia suoriksi tai hioa yksityiskohtia...damn. Lopputulosta piti kuvailla kolmella adjektiivilla, jotka tulivat kuin itsestään: värikäs, hyvinvoiva ja kaunis. Kummasti siellä vilahtelevat tutut teemat eli liikunta, hyvä ruoka ja New York.



Kun alkuun oli päästy jatkettiin sen tärkeämmän eli aarrekartan parissa. Niitä rakenneltiinkin sitten ajan kanssa ja hartaudella. Meillä oli iso pino lehtiä, joista kukin etsi itselle sopivia kuvia, joiden haluaisi näyttelevän roolia tulevassa vuodessaan. Mulla oli heti selkeä visio, jota noudatin ja sopiva kuvitus löytyi kuin itsestään. Tällä kertaa kuvia pystyi sommittelemaan kaikessa rauhassa, mikä oli hyvä, sillä mulle on enemmän kuin tärkeätä saada silmää miellyttävä kokonaisuus.

Aarrekartta on niin henkilökohtainen, että sitä en halua julkisesti esitellä. Muutaman teeman voin kyllä kertoa: liikunta (lähinnä CrossFit, johon hurahtamisestani voi lukea mun toisesta blogista eli liikuntatunnilla.blogspot.com), hyvinvointi, hyvä ruoka ja hieman yllättäen muutos. Jostain syystä löysin monta muutokseen innostavaa kohtaa, jotka liittyvät lähinnä positiivisuushankkeeseeni ja siihen, kuinka voin kasvaa ihmisenä. En siis haaveile muutosta, työpaikan vaihdosta tai vastaavaa. Tuntuu siltä, että pari asiaa loksahti paikoilleen...nyt on vain toimittava ja pistettävä pökköä pesään!

Jos ajatus alkaa kutkuttaa niin kasaa pieni porukka, koska ystävien kanssa urakka on tuplasti mukavampi kuin yksin. Sitten tarvitaan isot kartongit, saksia, liimaa ja paljon lehtiä. Kannattaa tehdä ympäristöstä turvallinen eli nappaa mukaan vain ne, joihin pystyt luottamaan. Operaatioon osallistuvia sitoo myös vaitiolovelvollisuus eli samanaikaisesti käytyjä keskusteluita ei sitten levitellä. Ota myös omia kuvia mukaan, sillä unelmaminäsi tarvitsee kasvosi. Ja muista, et voi toivoa muille mitään eli kartta on vain sinua itseäsi varten.

Moni pitää aarrekarttoja hörhöilynä, kyllähän me naureskeltiin tälle hieman itsekin ja työnimenä oli hörhöilta. Mutta se oli yllättävän hauskaa ja mukaansa tempaavaa. Totuuden nimissä maailma on myös täynnä tarinoita toteutuneista aarrekarttahaaveista, joten peukut pystyyn! Oma lopputulos pistää totisesti miettimään omia valintoja, sillä eihän ne asiat pelkkiä kuvia liimaamalla tule todeksi. Luulen, että mun on tehtävä parit moovssit melkein välittömästi, mahdollisesti heti huomenna :)

Ei kommentteja: