lauantai 20. helmikuuta 2016

Piristävä yllätys

Siskoni oli päättänyt yllättää minut ja oli hankkinut minulle himoitsemani keittokirjan. Kylkeen tuli vielä itse lingottua porkkana-lehtikaalimehua ja tulppaaneja, kyllä mun kelpasi. Alkoi viikon työhuolet kadota päästä ja tiesin olevani todella onnekas. Vuoden parhaan siskon palkinto menee kyllä kiistatta mun siskolle. Ja kylläpä oli ihanaa tulla yllätetyksi! Perjantai-ilta menikin reseptejä selaillessa. Virpi Mikkosen Kiitos hyvää pikaruokaa -kirjassa on maidottomia, sokerittomia ja gluteenittomia reseptejä. Kuulostaako mahdottomalta?

Niinpä, ruokaa voi tehdä puhtaista raaka-aineista ja jopa herkkuja voi loihtia ilman "kiellettyjä" aineita. Tänään kokkailin kolmen raaka-aineen suklaakakkua, jonka kuorrutin kolmen raaka-aineen suklaamoussella. Muuten herkullista, mutta pohjasta tuli snadisti ylikypsää. Resepti tulee kyllä ahkeraan käyttöön ja ensi kerralla kyttään silmä kovana uunin äärellä. Ja aamua odottaa kanelinen - ja suklaapurnukkapuuro eli ripaus luksusta sunnuntain aamupalapöytään.

Jos nuo reseptit jäivät mietityttämään, niin kurkkaapas www.vanelja.com. Nettisivut löytyvät suomen- ja englanninkielisinä ja tarjolla on monia reseptejä ihan ilmaiseksi. Aion jatkaa innokkaasti näiden ohjeiden äärellä.

-Virpi


Ei kommentteja: