sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Kevyttä treeniä

Flunssaputken jälkeen kova treeni ei ole oikein kiinnostanut. Ajatus siitä, että annat itsestäsi kaiken ja vähen enemmän on just nyt ihan nou nou. Mua ei ole siis nähty CrossFit Lahden wodeilla eli normitreeneissä. Koska liikunta kuitenkin kuuluu mun arkeen ja se on jotain, mitä haluan tehdä, olen tehnyt kevyitä treenejä vapailla treeniajoilla eli open gymillä. En siis revittele liikaa, höllään tahtia ja pienennän painoja, teen siis semmosta mukavaa tyttöjumppaa. 

Nyt, kun kevyitä treenejä on jonkin verran takana alkaa vireystaso kasvaa. Huomaan nauttivani treenistä koko ajan enemmän eli sieltä se todellinen liikunnan ilo löytyy. Samalla alan kaivata pientä haastetta ja joinain päivinä otan jo pieniä haasteitakin vastaan. Ehkäpä jonain päivänä haluan taas revitellä täysillä. Nyt tuntuu kuitenkin fiksulta kuunnella omaa kehoa ja mennä sen mukaan. Mielestäni liikuntaa pitäisi harrastaa oman mielen mukaan, eikä vääntää jatkuvasti hampaat irvessä, koska niin on vaan tehtävä. Tai liikun, jotta laihdun, näytän hyvältä tms. kipinä pitää tulla siitä hyvästä olosta.

Tänään aloitin kevyellä alkulämmittelyllä ja viskoin painopalloa, vaikka se on inhokkiliikkeeni. Kun treeniä ei tehnyt hampaat irvessä tuntui liike oikeastaan ihan kivalta. Sitten lähdin jumppaamaan levytangon kanssa vauhtipunnerrusta. Olen pitkään kipuillut sen kanssa, etten saa painoa kasvatettua 27,5 kilon jälkeen, koska ruuti loppuu kuin seinään. Ohjaajan rohkaisemana otin haasteen vastaan, keskityin voittamaan itseni ja lopulta uusi ennätykseni kohosi 35 kiloon asti. Olin niin riemuissani ja totesin, että treenitahdin hidastaminen on tehnyt hyvää.

Aion himmailla vielä tovin ja pyrin palaamaan normaaliin treeniarkeen maaliskuussa. Toisaalta on hyvä testata, miten pystyy motivoitumaan ilman ohjausta ja ryhmäpainetta. Onneksi boxilta löytyy välistä treenikavereita myös kevyempään sykkeeseen. Mitä tällä tarinalla haluan sanoa on se, että oman kehon kuunteleminen kannattaa ja pakkomielteinen liikkuminen ei ole välttämättä hyvä asia. 

-Virpi





Ei kommentteja: