Mun grillissä kuumenee kasvikset. Sipaus grillikastiketta pintaan ja voila, olet loihtinut hetkessä herkkuaterian. Olen testaillut bataattia, kikherneitä, tankoparsaa ja erilaisia vartaita. Olet sitten vegaani, lihansyöjä tai jotain siitä väliltä on grillaus varteenotettava vaihtoehto. Pitääkin muuten kysellä kokkivinkkejä vegaaniystävältäni, joka on kiivaasti keksinyt itselleen makkaran korvaajia. Itse en tule kieltäytymään perinteisestä grillimakkarasta jatkossakaan, mutta kotikeittiössä aion vältellä lihaa.
Parsaa, bataattia ja kikherneitä
Tomaattia, paprikaa, kesäkurpitsaa ja herkkusieniä
Maissia, kesäkurpitsaa, herkkusieniä ja paprikaa
Olen noudattanut kolme päivää croissantti-lihapiirakka-pizza-dieettiä, johon kuuluu myös suklaavanukkaita ja ruokajuomaksi keltaista Jaffaa. Nykyisin en kaipaa lautaselleni juurikaan lihaa, mutta kuumeen noustessa mielihalut muuttuivat. Kasvikset katosivat lautaselta ja tuli suorastaan himo lihaan tai oikeammin roskaruokaan. Normaalisti en pystyisi syömään moista moskaa noin paljon. Jostain syystä kehoni kuitenkin polttaa mättöruuan kipeänä ollessaan. Ei tule ällöä oloa, eikä mahakaan huutele vastalauseita.
Iltaan mennessä olo alkoi kohentua ja teki oikein mieli puuhailla keittiössä. Niinpä siirryin uunin ja leikkuulaudan äärelle, jotta voin palata huomenna ruotuun. Täytyy ihan ihmetellä niitä ihmisiä, joiden ruokavalioon kasvikset eivät kuulu. Tähän aikaan vuodessa terveellisiä vaihtoehtoja löytyy runsaasti, eikä hinnatkaan hivele taivasta. Kannattaa siis käydä fiilistelemässä hevi-osastolla ja testailla rohkeasti uusia makumailmoja. Perinteistä salaattiakin kannattaa piristää normaalista poikkeavilla raaka-aineilla.
Joten eiku grillivastukset ja kasvikset monipuolisesti käyttöön!
-Virpi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti