maanantai 23. toukokuuta 2016

Grilli kuumenemaan!

Olen koko aikuisikäni asunut kerrostalossa ja kaivannut omaa pihaa sekä mahdollisuutta grillaamiseen. Luojan kiitos sain siskoltani kipinän kokeilla uuniin grillivastuksia ja wow, grillikausi on täällä! Grillivastukset kuumenevat nopeasti ja niin kuumenee ruokakin sen vaikutuksesta. Ja aidon grillifiiliksen saa polttamalla ruuat snadisi mustiksi :)

Mun grillissä kuumenee kasvikset. Sipaus grillikastiketta pintaan ja voila, olet loihtinut hetkessä herkkuaterian. Olen testaillut bataattia, kikherneitä, tankoparsaa ja erilaisia vartaita. Olet sitten vegaani, lihansyöjä tai jotain siitä väliltä on grillaus varteenotettava vaihtoehto. Pitääkin muuten kysellä kokkivinkkejä vegaaniystävältäni, joka on kiivaasti keksinyt itselleen makkaran korvaajia. Itse en tule kieltäytymään perinteisestä grillimakkarasta jatkossakaan, mutta kotikeittiössä aion vältellä lihaa.

Parsaa, bataattia ja kikherneitä

Tomaattia, paprikaa, kesäkurpitsaa ja herkkusieniä

Maissia, kesäkurpitsaa, herkkusieniä ja paprikaa

Olen noudattanut kolme päivää croissantti-lihapiirakka-pizza-dieettiä, johon kuuluu myös suklaavanukkaita ja ruokajuomaksi keltaista Jaffaa. Nykyisin en kaipaa lautaselleni juurikaan lihaa, mutta kuumeen noustessa mielihalut muuttuivat. Kasvikset katosivat lautaselta ja tuli suorastaan himo lihaan tai oikeammin roskaruokaan. Normaalisti en pystyisi syömään moista moskaa noin paljon. Jostain syystä kehoni kuitenkin polttaa mättöruuan kipeänä ollessaan. Ei tule ällöä oloa, eikä mahakaan huutele vastalauseita.

Iltaan mennessä olo alkoi kohentua ja teki oikein mieli puuhailla keittiössä. Niinpä siirryin uunin ja leikkuulaudan äärelle, jotta voin palata huomenna ruotuun. Täytyy ihan ihmetellä niitä ihmisiä, joiden ruokavalioon kasvikset eivät kuulu. Tähän aikaan vuodessa terveellisiä vaihtoehtoja löytyy runsaasti, eikä hinnatkaan hivele taivasta. Kannattaa siis käydä fiilistelemässä hevi-osastolla ja testailla rohkeasti uusia makumailmoja. Perinteistä salaattiakin kannattaa piristää normaalista poikkeavilla raaka-aineilla.

Joten eiku grillivastukset ja kasvikset monipuolisesti käyttöön!
-Virpi

Värien ilotulitusta!

Ei kommentteja: