tiistai 14. kesäkuuta 2016

Pikaruokaa

Voi pikaruoka tuo terveytemme ja ruokakulttuurimme pilannut keksintö. Vai onko se niin? Joskushan on vaan pakko saada syötävää nyt ja heti. Eikä pikaruoka ole välttämättä aina huono vaihtoehto, sillä nopeita reseptejä ja hyviäkin vaihtoehtoja löytyy. Ja sitten on vielä ne hetket, kun on herkuteltava sillä vähän epäterveellisemmällä vaihtoehdolla balanssin säilyttämiseksi. Satunnaisesti nautittu ja hyvällä omatunnolla nautittuna roskaruoka pitää ruodussa.


Viikonloppuna testattiin siskon kanssa Kotipizzan kasvisuutuudet, mozzarella ja falafel-vuohenjuusto. Ilmeisesti kummastakaan ei ole tullut listahittiä, sillä kassa ei edes tiennyt moisista ja joutui kyselemään meiltä tietoa täytteistä. Onneksi sentään kokki tiesi, mitä piti tehdä, ja päästiin herkuttelemaan. Meidän molempien suosikiksi tuli mozzarellapizza, vaikkakin molempi parempi. Eli jos diggailet pizzaa, muttet halua totaalista ähkyä, niin tässä pari varteenotettavaa vaihtoehtoa. Eihän nuo mitään terveysruokia ole, mutta olotila oli jälkikäteen yllättävän kevyt. Ehkä se kuolleen eläimen puute keventää, niin ja ei, en aio luopua myöskään niistä lihaisista täytteistä.


Vaikka tykkään tehdä ruokaa, en välttämättä viihdy hellan ääressä pitkiä aikoja. Siispä sunnuntaina turvauduin hieman toisenlaiseen pikaruokaan. Kaupan pakastealtaasta löytyi texmex vihannessekoitus, jonka nakkasin pannulle. Kylkeen purkki mustapapuja ja kylmäsavun makuista jalotofua ja avot! Lautaselle vähän salaattia, pinaattia sekä tomaattia ja mun gourmetruokani oli valmis. Pitäisi kolutakin pakastealtaita tarkemmin, sillä kasvissekoitukset ovat ihania arjen helpottajia ja etenkin kesällä on parempaakin tekemistä kuin ruuanlaitto. 

Salaattia, tuorepastaa, tankoparsaa ja syntisen ihana croissantti - valmistui alle 10 minuutissa!

Usein kokkailua pidetään juurikin työläänä ja vaikeana. Todellisuudessa vaikkapa kasvisruokia tekee kädenkäänteessä, kyse on lähinnä viitseliäisyydestä. Ja vaikka vähän oikoisi puolivalmisteilla niin lopputulos on sata kertaa herkullisempaa kuin valmisruuat. Tämä on se asia, minkä toivoisin ihmisten ymmärtävän ja muistavan...itsenikin, sillä välillä sitä harhautuu saarioisten hyllyä tähyilemään ja pettyy jokaikinen kerta.

-Virpi



Ei kommentteja: