maanantai 18. toukokuuta 2015

Olet mitä syöt

Rakastan syömistä ja etenkin hyvää ruokaa, ei taida tulla kenellekään yllätyksenä. En ole niinkään pullahiiri ja yhden onnistuneen uuden vuoden lupauksen myötä olen jatkanut karkitonta elämää pian 1,5 vuotta. Ruoka on minulle ennenkaikkea polttoaine, joka pitää kropan käynnissä. Oma elämäntapa on sen verran aktiivinen, että on parempi kurkata mitä lautaselleen laittaa. Sen lisäksi värikäs ja kaunis lautanen on aina plussaa.

Syön normaalisti aika terveellisesti ja kasaan eteeni paljon kasviksia, marjoja sekä hedelmiä. Olen pesunkestävä lihansyöjä ja suosin etenkin naudanlihaa sekä kanaa. Rasvat nappaan pääsääntöisesti pähkinöistä ja avokadosta, joita voisin syödä paljon. Hiilareissa suosin tällä hetkellä riisiä ja bataattia, pasta loistaa arkiruokailussani poissaolollaan. Juuri nyt noudatan rennoin ottein gluteiinitonta ja maidotonta ruokavaliota, mutta erikoistapauksissa viis veisaan moisista rajoituksista. Lipsumisia tosin seuraa vatsakipuja, mutta joskus se on vaan sen arvoista.

Viikonloppuna tuli syötyä tuhdisti ja monipuolisesti

Suklaamousse on aina suklaamousse ja se tekee hyvää sydämelle <3

Gluteiiniton uutuuspizza rautanauta by Kotipizza

Paluu arkeen eli aamupalasmoothie kehiin

Vaikka pidän terveellisestä ruuasta ja kiikutan sääntöjen mukaan kasattuja eväsnyssäköitäni ympäri kyliä, rakastan myös kaikkea epäterveellistä. Suurin intohimoni lienee pizza, jota on vaan välillä ihan pakko saada. En myöskään kieltäydy hampurilaisista ja suosikkikasvikseni lienee grillimakkara. Uskon, että syömisestä pitäisi aina nauttia, eikä turhaan morkkistella. Liiallinen kieltotaululistaus on itsensä kiusaamista, johon en halua lähteä. Tosin sekin on tullut testattua eli been there done that!

Eilen olo oli varsin voimaton ja pelkkä ajatus kokkailusta uuvutti. Kurvasin siten Kotipizzaan ja tilasin gluteiinittoman uutuuspizzan rautanaudan. Kotona ihmettelin hieman vaisua ulkonäköä ja tajusin yhden raaka-aineen puuttuvan. Ilmeisesti pizza oli henkilökunnallekin niin uusi juttu (tulee virallisesti vasta tänään myyntiin), että rucola oli päässyt unohtumaan, noh sattuuhan sitä. Kaikesta huolimatta herkullinen uutuus ja aion testata myös kanaversion, johon tulee mm avokadoa ja rucolaa. Tietäisipä sen pohjan salaisuuden...

Olin kuvitellut pyhittäväni tämän päivän vain levolle. Ilmeisesti hyvä tankkaus läpi viikonlopun ja kunnon yöunet tekivät tehtävänsä. Olo on nimittäin energinen ja päätin heti aamusta mahduttaa kiireettömään lomapäivääni myös hieman liikuntaa. Hitaan aamukahvin jälkeen surautin herkullisen smoothien, johon tuli pussi pakastesmoothieaineksia, mustikoita, banaani, manteleita, makeuttamatonta mantelimaitoa, lehtikaalia ja heraa. Vaikka aamupala on juotavassa muodossa, se on tuhtia kamaa ja sitä riittää.

Jos ihminen on sitä mitä syö taidan olla herkullisen värikäs energiapommi, jossa on ripaus terveellisyyttä ja toinen nautintoa. Eihän se nyt niin pahalta kuulosta? 




Ei kommentteja: