torstai 14. toukokuuta 2015

Kevätgarderobi kuntoon

Viikko sitten havahduin siihen, että mun vaatekaappi on täynnä virttyneitä, reikäisiä ja hikisiä paitoja. Shoppailulakko oli tehnyt pahan loven varastoihini ja ahkerasti pidetyt & pestyt vaatteet olivatkin roskiskamaa...voi kyynel. Koska vaatteet ja pukeutuminen ovat minulle tärkeä asia oli hetki karmaiseva. Päätin oitis korjata tilanteen ja parin päivän kuluttua passasin treenit suuntaamalla läheiseen kauppakeskukseen.

Pienoisen kiertelyn jälkeen loppusaldona oli viisitoista vaatekappaletta eli paitoja, toppeja tai neuletakkeja plus pari keväistä huivia (olinhan myynyt vanhan huivivaraston maaliskuussa). Tuli siis uusittua varastot kertaheitolla ja samalla viskasin ne loppuunkäytetyt edeltäjät roskiin. Voinen todeta, että vanhat soppailutaitoni eivät ole kadonneet minnekään...luojan kiitos!


Kevään look on varsin raikas eli valkoista, pirteän keltaista ja raitoja. Sovituksen jälkeen, jonka tein siis kotona, päätin palauttaa kolme paitaa. Tänään marssin palautusten kera kauppaan ja kappas palasin neljän uuden paidan kera. Tosin vaihtokauppa palautti kukkarooni 20 euroa eli olin plussan puolella. Mutta kuinkas sitten kävikään, lähdin urheilukaupoille.

Ensin löysin kivan pikeepaidan Intersportin pop up storesta. Puolustuksen puheenvuoro: golfkausi on alkanut, golfarit tarvitsevat kauluspaitoja ja hinta-laatusuhde oli erinomainen. Jos olisin tässä kohdassa palannut kotiin olisi suuri katastrofi vältytty, mutta ei. Olen jo pitkään havitellut valkoisia citylenkkareita, koska sellaiset on ihan must tänä keväänä/kesänä, joten ihan oikeaa Intersportia kohti.

Ensin nappasin mukaani valkoiset urheilurintsikat, jotka olivat pakkohankinta. Mutta jotenkin siinä matkan varrella mun haave valkoisista tennareista muuttui turkoosiksi. Kokonaissaldo tälle kaikelle kipusi noin 145 euroon eli auts! Niin ne tilanteet muuttuu, ensin olet taloudellinen ja sitten se mopo karkaa taas. Älkää siis tehkö niin kuin minä teen, vaan tehkää kuten minä sanon. Noin niin kuin periaatteessa osaan olla todella säästäväinen.



En kuitenkaan pode moraalikrapulaa, koska parin päivän hankinnat ovat olleet kaikki tarpeellisia. Karsin vaatekaapistani vastaavan määrän vanhoja ja virttyneitä vaatteita pois eli kauhun tasapaino on kunnossa. Alkuviikolla sain myös roudattua kellarikomerostani lähes kymmenen mattoa, rikkinäisen pyörävanhuksen (lojui käyttämättömänä 4 vuotta) ja arviolta sata kiloa painaneen teeveen rotiskon roskikseen. Saattaa siis olla, että voin saada loputkin rojuni kuriin ja nuhteeseen.

Voinkin näin loppuun todeta, että urheiluvaatevarastoni ja katseenkestävät työvaatteet ovat nyt hyvällä tolalla. Ainoa, mikä puuttuu on ne valkoiset citylenkkarit :)

Ei kommentteja: