sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Loma - mikä ihana keksintö!

Vihdoinkin se on täällä, nimittäin loma! Omalla kohdallani se tarkoittaa reilut neljä viikkoa irtautumista työstä ja tavallisesta arjesta. Suunnitelmia ei juurikaan ole ja pelkkä ajatus aikatauluista tai jonkin sortin organisoinnista ahdistaa. Toiveissa on lorvia, kuroa kiinni treenitaukoa CrossFitin parissa, kierrellä golfkenttiä, juoda aamukahvia ilman kiirettä, nukkua päiväunia, lukea, nähdä ystäviä jne. Mitä enemmän onnistun tekemään asioita ex tempore menetelmällä, sitä parempi, sillä tuulesta temmatut ajatukset ja niistä koituvat kotkotukset ovat parhaita. Kuuluvathan ne sinunkin suunnitelmiin?

Vaikka ensimmäinen virallinen lomapäiväni koittaa vasta huomenna on tämä Juhannuksen pidentämä viikonloppu sujunut jo toiveitteni mukaisesti. Torstaina lähdin työpäivän päätteeksi treeneihin, plakkarissa jo neljä kunnon treeniä & yksi golfkierros yhteen viikkoon. Täytyy sanoa, että väsymyksen jälkeen endorfiinihumala on tuntunut taas mahtavalta, treenaaminen rules! Illaksi päädyin hyvän ystäväni kanssa pitkästä aikaa elokuviin. Aluksi ajattelin, etten jaksaisi, mutta sitten muistin mottoni "tänä kesänä en ole vakava vaan haluan tehdä ja kokea kaikkea" joten eiku menoksi. Sen lisäksi lomalla on ihan sallittua syödä iltapalaksi popcornia :)



Perjantai käynnistyi Jussi wodilla eli ensin treenit ja vasta sitten taikomaan. Kiireettömän pakkausepisodin päätteeksi päädyin lopulta hyvän ystäväni/kollegani mökkivieraaksi. Sitten viinipullo auki, päämäärätöntä oleilua, pitkiä saunasessioita, uintia ja syömistä. Tuli siis vietettyä perisuomalainen Juhannus, vaikkei sää varsinaisesti suosinutkaan. Joskus on vain ihanaa humaltua kesäyössä ja tällaisiin iltoihin ajattelin eksyä useampaan otteeseen ennen kuin syksy kietoo taas otteisiinsa. Mutta sitä ennen, ei sanaakaan syksystä pliis.

Kotiintuliaisina sain valtavan väsymyksen, joten lauantai-iltana saamani leffaseuraehdotus oli pakko torpata. Vähän kyllä harmittaa, vaikka olisin simahtanut jo alkutekstien aikana. Tätä päämäärätöntä haahuilua ja yllätysmenoihin heittäytymistä pitää selvästikin vielä harjotella, että pystyy lunastamaan kaikki saamansa kutsut. Onneksi olen erittäin motivoitunut, joten muutaman viikon päästä olen jo huomattavasti harjautuneempi.

Mitä sinun lomasuunnitelmiin kuuluu? Onko tiedossa joku ulkomaanreissu vai kierteletkö kotimaassa? Vai oletko kuin minä eli norkoilet kotimaisemissa? Odottaako to do lista velvollisuuksineen vai suositko kiireettömyyttä? Meneekö ensimmäinen viikko työasioita pyöritellen vai aloitatko downshiftaamisen jo viimeisellä työviikolla? Niin tai näin, toivotan sinulle mitä parasta lomaa.

-Virpi


Ei kommentteja: