torstai 25. kesäkuuta 2015

Asenteena aurinko

Tänä kesänä sää on ollut ykköspuheenaihe. Kaikki tuntuvat odottavan helteitä ja manaavat sateen alimpaan helvettiin. En väitä, etteivätkö aurinko ja lämpö olisi omallakin toivelistalla, mutta sää ei ole syy synkistelyyn. Olen valinnut auringon asenteeksi ja aion nauttia jokaikisestä lomapäivästäni sekä kesästä syksyn tuloon asti. Toistaiseksi olen onnistunut ehkäpä yli odotusten eli kymmenen pistettä ja papukaijan merkki tänne pliis!

Fakta on se, että a) elämme Suomessa, jossa nyt ei ole niin lämmintä sekä poutaista ja b) säälle nyt ei vaan voi mitään. Vaikka kuinka polkisit jalkaa, manaisit maailmaa, tanssisit sadetanssia niin sää on mitä on. Ainoa minkä saat aikaiseksi on huonon tuulen itsellesi eli sateen lisäksi pääsi sisään muuttaa ukkoskuuro. Kannattaa siis miettiä voisitko valita auringon asenteeksi.

Olen miettinyt viikon menoja sääkarttoja tutkien. Sadesäällä pomppaan pyörän sijaan auton rattiin ja mietin jotain, mitä voi tehdä sisätiloissa. Eilen pidin sadetta ensin aamutreeneissä ja endorfiinihumalassa  kurvasin vanhempieni luokse. Perillä odottelikin äidin tekemä makaronilaatikko ja sitten pötkähdin sohvalle toviksi. Kiva oli katsella ulos, kun vettä tuli kuin ämpäristä ja meikä vaan nautti kiireettömyydestä vanhempieni kanssa rupatellen. Kaupunkiin päästyäni illastin ystäväni luona, kipaisin terassilla ja hyödynsin Finnkinon superpäivän eksymällä elokuvateatteriin. Kotimatkalla kastuin hieman, mutta kotona odotti kuuma suihku ja kuivat vaatteet, elämäni ei mennyt siten hetkeksikään pilalle.

Mieti siten, haluatko harmitella elämän realiteetteja vai löytää kaikesta sen parhaimman puolen. Tämän illan golfkierroksella naureskelin ystävilleni, että olipa hyvä, kun ostin syksyn alennusmyynneistä pitkiä pelihousuista. Nyt niille on käyttöä eli kannatti hankkia :) Ajatellaanpa jos olisin parin tunnin ajan nurissut, miksei voi paistaa ja paahtaa. Luulenpa, että lyönnit olisivat sujuneet huonommin kuin nyt ja kotiin olisi tullut mutrusuu onnellisen klubipelaajan sijaan. Joten mieti, mikä on sinun valintasi, kukaan muu ei tee sitä puolestasi.



Ei kommentteja: