sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Toiveita ja lupauksia

Joulunalusaika ja vuoden vaihde ovat mielestäni ihania aikoja. Sen sijaan, että stressaisin, keskityn nykyisin rauhoittumiseen. Tällä kertaa ehkä liiaksikin, sillä keskityin lähinnä lepoon ja treeneihin. Jätin hampaiden kiristelyn ja stressaamisen muille. Ja uskokaa pois, joulu tulee ilman suursiivousta, järjetöntä lahjavuorta ja hermoromahdustakin. Viime metreillä sain myös muutaman lahjan hankittua ja sitten joulu olikin valmis tai minä valmis jouluun tai ihan miten vain.

Jätin vuoden 2016 hyvillä mielin taakseni. Se oli mahtava vuosi, jonka aikana sain kokea paljon. Opin uuden työn ja kasvoin epävarmuudesta ammattilaiseksi. Töiden suhteen olen erityisen kiitollinen kaikesta. Kiitos siitä lukuisille kollegoilleni, jotka ovat auttaneet minua ja kulkeneet rinnallani. Vapaa-ajalla isoin kohokohta oli lomareissu Santiago de Compostelaan. Unohtumaton kokemus täynnä huikeita elämyksiä. Voisin listata pitkän rimpsun muitakin asioita, ihmisiä ja tapahtumia joista koken kiitollisuutta. Vuosi 2016 kohteli minua hyvin, vaikka se ottikin paikoin koville. Toisaalta parhaat asiat tulevatkin juuri pienten ponnisteluiden kautta.

Mutta entä sitten tämä uunituore vuosi? Uuden vuoden kynnyksellä on lupa kokeilla uusia asioita ja mahdollisuus olla parempi versio itsestään. Vaikka rakastan lupauksia ja haasteita olen jättänyt suuret lupaukset tekemättä. En usko tässä vaiheessa tietyn painolukeman tuovan onnea. En edes yritä täyttää arkeani liiallisella liikunnalla tai vanno multitaskaamiseen. Sen sijaan haluan nauttia hetkistä, olla hiljaa, levätä, rentoutua ja tehdä itselleni sopivia asioita.

Toivon vuodelta 2017 paljon. Tuokoon se tullessaan iloa, naurua, onnea ja hyvää mieltä. Tarjotkoon se mielenkiintoisia kohtaamisia, uusia haasteita ja pieniä yllätyksiä. Mahdollisuuksia oivaltaa uutta, oppia elämästä ja tilaisuuksia innostua. En odota saavani kuuta taivaalta, vaan pieniä ilon pisaroita.

Lupaan olla jatkossakin lapsellinen aikuinen ja hullutella enemmän kuin aiemmin. Maailmassa riittää tarpeeksi vakavia asioita ja ihmisiä, enkä halua olla yksi niistä. Toinen lupaukseni on se, että panostan itseeni. On se sitten kynsien lakkausta, lepoa, kehuja minulta minulle, kasvohoitoja, hierontoja tai vastaavaa. Elämässä tulee tiukkoja paikkoja ja epävarmuutta, joten jokainen pieni hyvä teko itselle on tärkeä. Uskon, että näillä eväillä on hyvä lähteä uutta kohtaan.

-Virpi the mummokalsaribööna-




Ei kommentteja: