tiistai 5. heinäkuuta 2016

Kesäinen Helsinki

Mulle Helsinki on suhteellisen tuntematon paikka. Tunnen meidän officen Vallilassa ja kävelyreitin Pasilan asemalle. Sen lisäksi ydinkeskusta on suhteellisen tuttu. Muuten en juurikaan tunne paikkoja, enkä ole pahemmin ajatellut tehdä suurempaa tuttavuutta. Viime lauantaina tuli kuitenkin suunnattua isolle kirkolle ja tehtyä poikkeus sääntöön.

VR:n ennakkoon hommatut liput Lahti-Helsinki välille maksoivat 7,40 €/kpl. Matkoihin ei siis mennyt suuria summia ja muuten liikuttiin kävellen. Tapasin ystäväni asemalla ja suuntasimme heti alkuun Satu Silvon kasvisravintolaan, Silvopleehen. Paikka on todella kiva, avara ja hintataso on kohtuullinen. Ruoka otetaan seisovasta pöydästä ja hinta veloitetaan painon mukaan. Oma annokseni maksoi 8,50 € eli varsin kohtuullista. Toivoisin, että vastaavia lounaspaikkoja olisi Lahdessakin...noh, ehkä jonain päivänä.


Ruokailun jälkeen siirryttiin smoothiebaarin puolelle herkuttelemaan raakakakuilla ja kahvilla. Testattiin mansikka-valkosuklaakakku ja snickerkakku, toimii! Myös raakakakkuja toivoisi löytyvän perinteisten sokeriherkkujen rinnalla. Eihän nekään nyt mitään terveysruokaa ole, mutta hieman eri svääreissä kuin juustokakut.


Päivälle ei ollut sen suurempia suunnitelmia. Koska sää oli todella upea halusimme olla ulkona. Päädyimme hetken mielijohteesta kasvitieteelliseen puutarhaa. Ihailimme upeaa kukkaloistoa ja lopulta käytiin kasvihuoneet läpi. Ulkoalue on muuten täysin maksuton ja siinä on pelkästään paljon ihmeteltävää. Koin saavani yhdeksän euron pääsymaksulle vastinetta eli money well spent vai miten se nyt meni?


Reissu oli sen verran erikoinen, että passasimme suosiolla vaatekaupat ja ydinkeskustan. Ei siis puhettakaan Kampista tai Stockmannista. Sen sijaan pyörähdimme ekokaupassa, josta ostin pari ihonhoitotuotetta. Kävimme myös ihmettelemässä kauppahallin tarjontaa, sillä sellaistahan täällä "maalla" ei ole nähtykään. 

Täytyy myöntää, että jäi pieni Helsinki-kipinä. Olisi kiva tehdä samanlainen reissu, mutta suunnata eri kohteisiin ja tutustua pääkaupunkiimme uusin silmin. Ehkäpä ensi kesänä, sillä talvella Suomen kaupungit ovat kyllä kaikki ihan yhtä kamalia ja kalseita. Onneksi kesä on joka vuosi :)

-Virpi



Ei kommentteja: